SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

D-8 Ülkeleri Arasındaki İşbirliği konularına Sivil Havacılık dahil edildi.

D-8 Ülkeleri, Sivil Havacılıkta işbirliğine gidiyor.

Türkiye'nin öncülüğünde sivil havacılık ile ilgili konularda D-8 ülkeleri arasında işbirliğinin tesis edilmesi amacıyla düzenlenen D-8 Ülkeleri Sivil Havacılık Genel Müdürleri Toplantısının ikincisi İran'da gerçekleştirildi.

8- 10 Eylül 2007 tarihleri arasında İran Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde İsfahan'da düzenlenen toplantıda imzalanan Mutabakat Zaptı ile D-8 ülkelerinin işbirliği alanlarına sivil havacılık da dahil edildi.

Toplantıya, Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Dr. Ali ARIDURU ve Genel Müdür Yardımcısı Haydar YALÇIN tarafından temsil edilen ülkemizin yanısıra İran, Endonezya, Malezya, Nijerya ve Pakistan Sivil Havacılık Otoriteleri katıldı.

Üye ülkeler kaynaklarını birleştirecek.

Ülkemizin girişimleri ile geçtiğimiz Haziran ayında Antalya'da düzenlenen ilk toplantıda SHGM tarafından hazırlanarak üyelere sunulan Mutabakat Zaptı(MOU), İran'daki toplantıda nihai halini alarak üye ülkeler tarafından imzalandı. Bu mutabakat zaptı ile; üye ülkeler arasında kaynakların birleştirilmesi ve uçuş emniyeti ile havacılık güvenliği konularında sürdürülebilir işbirliği ve koordinasyonun kurulmasına karar verildi.

D-8 Çalışma Grubu kuruluyor.

Toplantıda ayrıca, D-8 ülkelerinin Sivil Havacılık Genel Müdürleri ve ülkelerdeki hukuki yapıya uygun olarak kural koymaktan sorumlu yöneticilerin katılımıyla sivil havacılık alanında D-8 Çalışma Grubu kurulması konusunda görüş birliği sağlandı. Altı aylık dönemlerle toplanması düşünülen ve gerekli gördüğü alanlarda görev kuvvetleri oluşturmaya yetkili olan D-8 Çalışma Grubunun Başkanlığı'na ülkemizi temsilen 2007-2009 dönemi için Sivil Havacılık Genel Müdür V. Dr. Ali ARIDURU seçildi.

Çalışma Grubunun sekreterya hizmetlerinin aynı dönem için SHGM tarafından yürütülmesi kararlaştırılırken, çalışmaların ayrıntılarının belirlenmesi ve alt görev birimlerinde yer alacak temsilcilerin seçilmesi amacıyla Aralık ayında İstanbul'da bir toplantı daha yapılmasına karar verildi.