SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

SHGM'den Güvenlik Cihazları Kursu.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, hava meydanlarının güvenliği ile ilgili düzenleme ve denetleme görevinde bulunan personele yönelik olarak 22-24 Eylül 2007 tarihlerinde Güvenlik Cihazları Kursu düzenledi.

Esenboğa Havalimanı Eğitim Tesislerinde gerçekleştirilen Güvenlik Cihazları Kursu�na Havacılık Güvenliği Daire Başkanlığı personeli katıldı. Kurs sonucu yapılan sınavda başarılı olan 7 personele sertifikaları, Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Dr. Ali ARIDURU tarafından verildi.

Katılımcılara havaalanları/havalimanlarında kullanılan tüm güvenlik cihazları ile ilgili olarak kapsamlı bilgilerin aktarıldığı eğitimlerde, cihazların test edilmesi, hassasiyet ayarları, operatörler tarafından kullanılması gibi konular hakkında bilgi verildi.

Havaalanlarındaki cihazların yanlış alarmlarının en aza indirilmesi ve hatalı uygulamaların durdurulması açısından da büyük önem taşıyan bu eğitimlerin, aynı zamanda güvenlik cihazları konusunda ülke standartlarının belirlenmesi ve yeni teknolojinin uygulamaya konmasına da önemli katkı sağlayacağı düşünülüyor