SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Yolcu sayısı 50 milyona ulaştı.

Yolcu sayısında Ağustos ayında yaşanan rekor atışla birlikte, Ocak-Ağustos döneminde iç ve dış hatlarda taşınan yolcu sayısı 50 milyona ulaştı.Devlet Hava Meydanları İşletmesi(DHMİ) tarafından işletilen 38 Havaalanı ( Eskişehir ve Batman Havaalanları Hariç) ve Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan elde edilen verilere göre; Türkiye genelinde Ağustos ayında iç ve dış hatlarda toplam 11 milyonun üzerinde yolcu seyahat etti. İç hatlarda 4 milyon 800 bin, dış hatlarda 6 milyon 422 bin yolcunun seyahat ettiği Ağustos ayında Türkiye, yolcu sayını dünyada en çok arttıran ülke oldu.

Yılın ilk 6 aylık döneminde 30 milyon olan yolcu sayısı, Temmuz ve Ağustos aylarındaki rekor düzeydeki artışlarla birlikte yaklaşık 50 milyona ulaştı. Böylece, bu yılın 8 aylık döneminde Türk sivil havacılığı, Avrupa'da yüzde 5 olarak geçekleşen büyüme rakamını ikiye katlayarak, yüzde 13.3 büyüme kaydetti.

Hem ağustos ayında yolcu sayısında yaşanan büyük artış, hem de 2007'nin sekiz aylık döneminde elde edilen büyüme rakamları ile büyük başarı elde eden Türkiye, EUROCONTROL tarafından hazırlanan Haziran- Ağustos dönemi analiz sonuçlarına göre de, yaz aylarında Avrupa'da hava trafiği en çok artan beşinci ülke oldu. EUROCONTROL tarafından yapılan açıklamada, hava trafiğine günlük 150 uçuş eklenen Türkiye'nin, İspanya, İtalya, İngiltere ve Fransa'nın ardından beşinci sırada yer aldığını bildirildi.

'Sivil Havacılıkta rekor üstüne rekor.

2007 yılının ilk sekiz aylık dönemini değerlendiren Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Dr. Ali ARIDURU, Ocak- Ağustos döneminde elde edilen sonuçların sivil havacılık açısından son derece memnun edici olduğunu belirterek 'Ağustos ayı itibarıyla Sabiha Gökçen dahil 50 milyon yolcuya ulaşmış bulunuyoruz. Geçtiğimiz yıl aynı dönemde bu rakam 40 milyon civarında gerçekleşmişti. Sivil havacılıkta altın yıl ilan edilen 2005 yılındaki toplam yolcu rakamını dört ay önceden yakaladık. Bunda turizm sezonunun bu sene ülkemizde iyi gitmesi etkili oldu. Bir aksilik olmaza yıl sonuna kadar 75 milyon yolcu hedefimizi tutturmamız mümkün olacak. ' diye konuştu.

Sivil havacılıkta her gün yeni bir rekora imza atıldığını kaydeden ARIDURU, 'Ağustos ayında yolcu sayındaki artış bakımından dünya rekoru kırıyoruz, ilk sekiz aydaki büyüme rakamları ile Avrupa'daki rakamları ikiye katlıyoruz, yaz döneminde Avrupa'da uçuş trafiği en çok artan beşinci ülkeyiz. Sivil havacılıkta gelinen nokta Türkiye için gurur vericidir. Bu gelişmelere katkı sağlayan tüm işletmelerimizi ve sivil havacılık camiasını kutluyorum. ' dedi.