SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Ekonomik havaalanında yolcu sayısında artış

Ülkemizin turizm kapısı olarak adlandırılan Antalya Havalimanı'nın alternatifi niteliğindeki Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'nın yeniden uçuşlara açılmasının ardından yolcu sayısı rekor seviyeye ulaştı. Ulaştırma Bakanlığı'nın atıl havanlarının ülke ekonomisine kazandırılması yönündeki çalışmaları kapsamında 28 Mayıs 2007 tarihinde tarifeli seferlere açılan havaalanında yolcu sayısında Ağustos ayında yüzde 100'ün üzerinde artış gözlendi.

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında yaklaşık 13 bin yolcunun taşındığı Süleyman Demirel Havaalanı'ndan gerçekleştirilen tarifeli seferler doluluk oranının düşmesi nedeniyle sonbaharda durdurulmuştu. Ekonomik havaalanı kapsamına dahil edilen havaalanına tarifeli seferlerin yeniden başlamasıyla birlikte Ağustos ayında rekor bir artışla 26 bin yolcuya ulaşıldı. Süleyman Demirel Havaalanı yüzde 100'ün üzerindeki bu artışla, yolcu sayısını en çok arttıran havaalanı oldu.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün Ekonomik Havaalanı Projesi kapsamına dahil edilen Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'nda konma, konaklama, aydınlatma ile iç ve dış hat yolcu servis hizmet bedellerinde sıfır ücret uygulanıyor. Yoğun yolcu trafiğine sahip havalimanlarının yakınında bulunan ve yolcu trafiği az olan havaalanlarının 'düşük maliyetli yolcu taşımacılığına' tahsis edilmesi esasına dayanan uygulama ile, Süleyman Demirel Havalimanı, yoğun turizm sezonunda Antalya Havalimanı'nın alternatifi olarak yerli ve yabancı turistlere hizmet verdi.