SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

ECAC 157. Genel Müdürler Toplantısı Bugün Paris’te Yapıldı.

Türkiye’nin de kurucu üyesi olduğu Avrupa Sivil Havacılık Konferansı’nın (ECAC) 157. Genel Müdürler Toplantısı 15 Aralık 2021 tarihinde Paris’te yüz yüze ve video konferans şeklinde düzenlenmiştir.

Söz konusu etkinliğe Türkiye’yi temsilen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürü Prof. Dr. Kemal YÜKSEK katılım sağlamıştır. Genel Müdürler Toplantısına, Avrupa Bölgesindeki 44 Üye Devletin Sivil Havacılık Genel Müdürleri ve diğer üst düzey temsilcilerinin yanı sıra ICAO Genel Sekreteri ile AB Komisyonu, EUROCONTROL, EASA, JAA TO gibi uluslararası organizasyonlardan üst düzey temsilciler de katılmıştır.

Toplantıda yer alan konulardan biri 2025 yıllında ECAC Bölgesini temsilen seçilecek ICAO Konsey Üyeliği olmuştur. Konuyla ilgili olarak söz alan Genel Müdürümüz Prof. Dr. Kemal YÜKSEK, daha önceki toplantılarda da dile getirildiği gibi ECAC tarafından oluşturulan ve hali hazırda devam eden ICAO Konsey Üyeliğine seçim yönteminin adil olmadığı, ECAC da sabit 5 ülkenin daimi aday olarak hiç bir seçim yapılmadan her ICAO seçim döneminde öne sürülmesinin  ECAC ın yönetmelikleriyle de uyuşmadığını ve tarafımızca önerilen 4+4 modelinin daha adil ve sürdürülebilir olduğunu ifade etmiştir.