SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Çok Pilotlu Hava Aracı Kıdemli Kontrol Pilotu ve Standardizasyon Komitesi Semineri

Çok Pilotlu Hava Aracı  Kıdemli Kontrol Pilotu ve Standardizasyon Komitesi Semineri 2021 Yılı 2’nci Toplantısı, 15 Aralık 2021 tarihinde Türk Sivil Havacılık Akademisinde gerçekleştirilmiştir.
 
Yetkilendirilen veya yetkilendirilmesi planlanan Çok Pilotlu Hava Aracı  Kıdemli Kontrol Pilotlarını bilgilendirmek ve standardizasyonunu sağlamak amacıyla, 2020 yılı Eylül ayı itibariyle Genel Müdürlüğümüz tarafından, Çok Pilotlu Hava Aracı  Kıdemli Kontrol Pilotu Sistemi kurulmuştu. Bu sürecin sağlıklı yürütülmesi ve mevzuat gerekliliklerini sağlamak maksadıyla, düzenli olarak gerçekleştirilen seminerlerin 2021 yılı 2’ncisi Türk Sivil Havacılık Akademisinde Uçuş Operasyon Daire Başkanı Mahir Onur ŞENER, Lisans Şube Müdürü Sait ÖNAL, Uçuş Operasyon Müdürlüğünde görevli Kontrol Pilotu Dilek ERGÜVEN ile Havayolu işletmeleri altında görevli 55 Çok Pilotlu Hava Aracı Kıdemli Kontrol Pilotlarının (ve adaylarının)   katılımıyla gerçekleştirilmiştir.
 
Uçuş Operasyon Daire Başkanı Mahir Onur ŞENER, bu süreçte yaptıkları çalışmalardan dolayı tüm kontrol pilotlarına teşekkür ederek, bundan sonraki süreçte Genel Müdürlüğümüzün çalışmalarının devam edeceğini ifade etmiştir.
 
Toplantıda ayrıca, kontrol pilotlarının görüş ve önerileri dinlenmiş, soruları cevaplanmış, gelen taleplerin yasal mevzuatlar doğrultusunda karşılanacağı ifade edilmiş ve tüm katılımcılara teşekkür edilerek seminer sonlandırılmıştır.