SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

İstanbul'da Yaşanan Yoğun Kar Yağışı hakkında

25 Ocak 2022
24 Ocak 2022 tarihinde İstanbul'da başlayan yoğun kar yağışı sonrası İstanbul Havalimanı apronundaki son durumu Genel Müdürümüz Prof. Dr. Kemal YÜKSEK ve İstanbul Temsilcimiz Necdet Uğur Özkan ile birlikte yerinde gözlemlemişlerdir.

İstanbul Havalimanı ve civarında yaşanan kar fırtınası ve etkileri ile ilgili olarak operasyonlar yerinde kontrol edilmiş olup, Genel Müdürümüz başkanlığında THY A.O Genel Müdürü Sn. Bilal EKŞİ, İGA Ceo'su Sn. Kadri SAMSUNLU ile birlikte DHMİ, İGA ve THY A.O yöneticilerinin katılımları ile SHGM İstanbul Temsilciliği ofisinde üst düzey bir toplantı gerçekleştirilmiştir.

Toplantıda kar operasyonu ile ilgili konular görüşülüp, operasyona ilişkin alınacak acil aksiyonlar belirlenmiştir. Halihazırda aşırı kar yağışı sonrası İstanbul Havalimanı'nda bulunan yolcuların kısıtlı operasyonla ulaşımları gerçekleşmekte, uçuşlarını bekleyen yolculara terminal içerisinde her türlü ihtiyaçları AFAD ve İGA tarafından sağlanmaktadır.

Tüm aksiliklere rağmen terminal binasının iklimlendirme cihazları ile sağlanan sıcaklığı , yolcular için uygun bir bekleme ortamına dönüştürülmüştür. Yoğun kar yağışı ile oluşan olumsuzlukların giderilmesi için paydaşlarımızla birlikte mesai mefhumu gözetmeksizin göstermiş olduğumuz çabalar sayesinde olumsuzluklar minimize edilmiştir. Konuyla ilgili görev yapan tüm görevlilere şükranlarımızı sunarız.