SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

İstanbul Havalimanı Avrupa Trafik Yoğunluğunda Birinci Sırada…

EUROCONTROL, 03-09 Şubat 2022 dönemi Avrupa havacılığı kapsamlı değerlendirme raporunu yayınladı. Bu çerçevede, Avrupa hava trafik şebekesinin performansına ilişkin genel görünüm şöyledir:
 
Söz konusu dönemde, gerçekleşen günlük ortalama 17.719 uçuşla, 2019 yılının aynı döneminin %68'lik seviyesine ulaşılmıştır.
 
İstanbul Havalimanı, günlük ortalama 900 uçuş ile Amsterdam ve Paris Charles-De-Gaulle Havalimanlarının önüne geçerek birinci sıraya yükselmiştir. Sabiha Gökçen Havalimanı ise günlük ortalama 511 uçuş ile sekizinci sırada yer almıştır.




En fazla uçuş gerçekleştiren havayolu şirketleri arasında, Türk Hava Yolları günlük ortalama 1.003 uçuş ile ikinci sırada yer alırken Pegasus Hava Yolları 352 uçuş ile dokuzuncu sıradadır. 







En yoğun hava trafiğine sahip 10 ülkenin gösterildiği tabloda, Türkiye günlük ortalama 1.768 uçuş ile altıncı sırada yer almıştır. 





Raporda ayrıca, yüksek aşılama oranları ve daha az etkili Omicron varyantı nedeniyle bazı ülkelerin pandemi ile ilgili tedbirlerini ve seyahat kısıtlamalarını hafiflettikleri belirtilmiştir.