SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

İstanbul’da Beklenen Kar Yağışı için Tüm Önlemler Alındı.

Meteorolojiden alınan bilgiler doğrultusunda 09-13 Mart 2022 tarihlerinde İstanbul’da beklenen kar yağışı öncesi havalimanlarında gerekli olan tüm tedbirler alındı.
 
Yaşanabilecek kar yağışı öncesi, hava operasyonlarında herhangi bir aksaklık yaşanmaması için İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanlarında alınacak önlemler ile ilgili Meteorolojik Acil Durum Komitesi (MADKOM) toplantıları gerçekleştirilmiştir.
 
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü gözetiminde yapılan toplantılar sonucu olumsuz hava koşullarında gerçekleştirilecek havaalanı operasyonları ile karla mücadele çalışmalarına dair kararlar alınmıştır.
 
Yolcu emniyeti öncelikli tutularak her iki havalimanında da seferlerin azaltılmasına karar verilmiş, yolcu yoğunluğu kontrol edilebilir düzeye çekilmiştir. Havalimanları ve çevre bağlantı yollarında yaşanabilecek olumsuzluklara ilişkin de ilgili kurum ve kuruluşlar alınması gereken tedbirler konusunda uyarılmıştır. Bu kararlar doğrultusunda yapılan uygulamalar ilgili kurum/kuruluşlarca yerinde denetlenmiştir.
 
Meteorolojiden alınan veriler sürekli olarak takip edilip, havaalanlarına yağacak olan karın şiddeti ve birikinti miktarı güncellenerek karla mücadele operasyonları bu bilgiler ışığında yönlendirilmektedir.
 
İstanbul Havalimanı’nda, karla mücadele operasyonu için ekipler 7/24 hizmet esasına göre hazır bulunmakta olup, bu kapsamda Apron, pist ve taksi yolları başta olmak üzere, hava tarafında 131 araç ve 381 personel, kara tarafında ise 98 araç ve 208 personel ile çalışmalar sürdürülmektedir.




Yolcuların İstanbul Havalimanı’nda, zorunlu olarak konaklaması durumunda ihtiyaçları için gerekli hazırlıklar yapılmıştır. Gün boyu planlanan seferlerde herhangi bir aksama yaşanmamıştır.