SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Karadeniz Ülkelerinin Havacılık Uzmanları Moldova'da buluştu.

II. Karadeniz-Hazar Denizi Havacılık Uzmanları Toplantısı, 22 Ekim 2007 tarihinde Moldova'nın Başkenti Kişinev'de gerçekleştirildi.Türkiye'nin Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Havacılık Güvenliği ve Uçuş Standartları Daire Başkanlığı uzmanları ile katılım gerçekleştirdiği toplantıya, Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, Romanya, Moldova, Ukrayna Sivil Havacılık Otoritelerinden uzmanların yanısıra AB Komisyonu ve Uluslararası Hava Seyrüsefer Geliştirme Kurumu(RADA)ndan temsilciler de katıldı.

Uçuş emniyeti ve hava trafik hizmetlerinin ele alındığı toplantıda, Avrupa Komisyonu temsilcileri tarafından (Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı) EASA hakkında bir sunum gerçekleştirilerek, katılımcılara EASA'nın çalışmaları ve kriterleri hakkında bilgi verildi.

Seyrüsefer hizmetleri, uçuş emniyeti ve havacılık güvenliği, hava trafik kontrolörlerinin eğitimi gibi sivil havacılık konularında bölgesel işbirliğinin görüşüldüğü toplantıda ayrıca, sivil havacılık güvenliğindeki sıvı yasakları konusunda değerlendirmelerde bulunuldu.