SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

22 Temmuz 2002 tarihli 'Sivil Havacılık İşletmelerinin Askeri Meydanlardan Yararlanabilmeleri İçin Genelkurmay Başkanlığı İle Ulaştırma Bakanlığı Arasındaki Genel Protokol' güncellenerek yürürlüğe

Sivil Havacılık İşletmelerinin Askeri Meydanlardan Yararlanabilmeleri için Genelkurmay Başkanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı arasındaki mevcut Genel Protokolün imzalandığı 22 Temmuz 2002 tarihinden günümüze kadar olan süre içerisinde uygulamada karşılaşılan sorunlar, havaalanlarının statüsünün değişmesi ve sivil havacılık işletmeleri ile SHGM tarafından yetkilendirilen havacılık okullarının askeri meydanları kullanma talepleri gibi nedenlerden dolayı mevcut Protokolün güncelleştirilmesine ihtiyaç duyulmuştur.

Bu amaç doğrultusunda Ulaştırma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Kuvvet Komutanlıkları, SHGM ve DHMİ Genel Müdürlüğü temsilcilerinin katılımıyla ilgili taraflar arasında 26.09.2006 tarihinden itibaren devam eden çalışmalar neticesinde Taslak Protokol ile ilgili çalışmalar tamamlanmıştır.

Güncellenen Protokol, Genelkurmay Başkanlığı Hv. Plt. Tümgeneral- Dış İlişkiler. ve Ulaştırma Güvenliği İşleri Daire Başkanı Mehmet Çetin ile Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri AKA tarafından 26.10.2007 tarihinde imzalanarak yürürlüğe girmiştir. Protokolün imza törenine, SHGM Genel Müdür V. Dr. Ali ARIDURU, DHMİ Genel Müdür Yardımcısı Orhan BİRDAL ile SHGM Havaalanları Daire Başkanı M Cemil ACAR katılmıştır.