SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Uçuş Emniyet Komisyonu, Kış Tedbirleri'ni görüştü.

Sivil hava araçlarının karıştığı olay ve kaza sebeplerinin ortaya çıkartılması, tekrarına engel olunması ve uçuş emniyetinin geliştirilmesine yönelik çalışmalarda bulunmak amacıyla kurulan Uçuş Emniyet Komisyonu'nun 4. Toplantısı, 25 Ekim 2007 tarihinde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştirildi.

Toplantıya SHGM, DHMİ, THY A.O., TÖSHİD, TALPA ve Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksek Okulu temsilcilerinden oluşan Uçuş Emniyet Komisyonu üyelerinin yanısıra, Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Havaş ve Çelebi gibi kurumlarından temsilciler ve yerli havayolu işletmelerinin Uçuş Emniyet Müdürleri katıldı.

Toplantıda, kış tarife dönemi öncesinde uçuş emniyeti bakımından çok önemli olan 'Kış Tedbirleri' konusunda bu güne kadar alınan önlemler ve bundan sonra alınması gereken önlemler görüşüldü. Yerli havayolu taşıyıcılarına yurt dışında yapılan SAFA denetimleri ve yurt içinde yapılan SANA denetimleri sonucunda tespit edilen bulguların analizlerinin de yapıldığı toplantıda, bu bulguların yoğunlaştığı alanlar üzerinde durularak, bulguların ortadan kaldırılması için alınması gereken ilave önlemler tartışıldı.

Toplantıda ayrıca, bir önceki Uçuş Emniyet Komisyonu toplantısında alınan kararlara ilişkin olarak kurum ve kuruluşların yaptığı çalışmaların sonuçları da değerlendirildi