SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

HAVA TAKSİ VE GENEL HAVACILIK ÇALIŞTAYI

Hava Taksi ve Genel Havacılık Çalıştayı, Bakan Yardımcımız Sayın Enver İSKURT'un başkanlığında, Genel Müdürümüz Sayın Kemal YÜKSEK ve sektör paydaşlarının katılımı ile Türk Sivil Havacılık Akademisi'nde gerçekleştirildi.
 
Açılış konuşmasında, Bakanlığımız ve Genel Müdürlüğümüzün koordinesinde gerçekleştirilen çalıştaya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren İSKURT, Ülkemizin diğer alanlarda olduğu gibi Hava Taksi ve Genel Havacılık Faaliyetleri'nin sürdürülebilir gelişimi ve dünya üzerinde lider konuma gelmesinin de Bakanlığımızın hedefleri arasında olduğunu ifade etti. Sözlerine, “Havayolu Halkın Yolu hedefiyle çıktığımız yolda Hava Taksi ve Genel Havacılık Faaliyetleri'ni halkımızın kullanımına sunmak ve gerçekleştirilecek her türlü çalışmaya destek ve öncü olmak bizlere düşmektedir” ifadesiyle devam etti.
 
Hava Taksi ve Genel Havacılık Faaliyetleri'ne ilişkin Genel Müdürlüğümüz tarafından yapılan ve halihazırda devam eden çalışmalar ile sektörün gündeme alınmasını talep ettiği hususlara ilişkin iki ayrı sunum gerçekleştirildi.
 
Yapılan çalıştayda, Hava Taksi ve Genel Havacılık Faaliyetleri başta olmak üzere,  VFR trafiklerinde  uçuş emniyeti, yabancı tescilli uçakların iç hat-dış hat uçuş kuralları ve Genel Müdürlüğümüzün geliştirdiği  otomasyon sisteminin yaygınlaştırılması gibi birçok konuya değinilmiştir.