SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

AMATÖR VE SPORTİF HAVACILIK ÇALIŞTAYI

Ülkemizde, Amatör ve Sportif Havacılık Faaliyetleri’ne sağlanan imkanların genişletilmesi amacıyla düzenlenen Amatör ve Sportif Havacılık Çalıştayı, Bakan Yardımcımız Sayın Enver İSKURT'un başkanlığında, Genel Müdürümüz Sayın Kemal YÜKSEK, Amatör Havacılık Kulüpleri ve sektörün diğer paydaşlarının katılımı ile Türk Sivil Havacılık Akademisi'nde gerçekleştirildi.
 
Sayın Enver İSKURT, çalıştayın açılış konuşmasında, ülkemizde Amatör ve Sportif Havacılık Faaliyetleri’nin teşvik edilerek geliştirilmesinin, havacılığın profesyonel düzeydeki gelişmişliği üzerinde olumlu ve doğrudan bir etkiye sahip olduğunu vurguladı. İSKURT, “Coğrafyası ve iklimi yıl boyu her türlü havacılık faaliyetlerinin yapılabildiği imkânlara sahip olan ülkemizde, amatör havacılık “pahalı bir hobi” bakış açısından kurtarılmalı, genç ve yetenekli bireylerin de icra edebilecekleri bir yaşam tarzı haline getirilmelidir” dedi.
 
Çalıştayda ayrıca, Genel Müdürlüğümüzce sektörün taleplerine yönelik yapılan sunumda, amatör ve sportif hava araçları için; vergilendirme, yakıt temini, sigorta maliyetleri ve düşük maliyetli hava araçlarının ülkemizde üretimi gibi birçok konuya değinildi.