SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Tavsiye İzleme Kurulu'nun 3. Toplantısı yapıldı...

Uçuş emniyetini etkileyen her türlü hava olayının rapor edilerek gerekli önlemlerin alınması amacıyla oluşturulan Tavsiye ve İzleme Kurulu'nun 3. Toplantısı, 26 Ekim 2007 tarihinde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştirildi.

Hava yolu işletmelerinin 2007 yılındaki yurtiçi ve yurtdışı ATM bağlantılı olaylarının ele alındığı toplantıda, RNAV (Saha Seyrüseferi), SID (Standart Kalkış Usulleri) ve STAR (Standart Geliş Usulleri) uygulama çalışmaları, yaklaşma frekansları ile ilgili genel değerlendirmelerde bulunuldu.

Toplantıda ayrıca, ADS- B (Otomatik Bağımlı Gözetim ' yayını), Slot uygulamaları, kontrolör-pilot işbirliğinin uçuş emniyetine sağlayacağı katkılar, ACAS (Havada Çarpışmayı Önleyici Sistem) kullanım usulleri ile bu konuda işletmeler tarafından alınan ve alınması gereken ilave eğitim konuları da görüşüldü.

Toplantıya, sivil ve askeri hava seyrüsefer hizmet sağlayıcılar, hava trafik eğitimi veren üniversite temsilcilerinden oluşan Tavsiye İzleme Kurulu üyelerinin yanısıra yerli havayolu işletmelerinin uçuş işletme başkanları katıldı.