SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

ICAO Genel Sekreteri Türk Sivil Havacılık Akademisi’ne Ziyarette Bulundu…

ICAO Genel Sekreteri Juan Carlos SALAZAR, 29 Haziran 2022 tarihinde Türk Sivil Havacılık Akademisi’ne(TSHA) ziyarette bulundu.

28 Haziran - 01 Temmuz 2022 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilen ICAO Küresel Uygulama Destek Sempozyumu’nun ikinci gününde TSHA’a düzenlenen ziyarete Genel Müdürümüz Prof. Dr. Kemal YÜKSEK ev sahipliği yaptı.

ICAO Genel Sekreteri SALAZAR’a, TSHA’nın kuruluş tarihi olan 2019 yılından itibaren yürütülen eğitim ve sınav faaliyetlerinin yanı sıra Akademi’de düzenlenen ulusal ve uluslararası etkinlikler hakkında bilgi verildi. 

2018 yılında AB, ECAC CORSIA WS ve ICAO ASA gibi uluslararası etkinliklerine ev sahipliği yapan TSHA’da düzenlenen ulusal ve uluslararası nitelikli eğitimler, ikili havacılık müzakereleri ATPL,  PPL, Dispatcher, ATSEP  ve TPSS( Havacılık Güvenlik Dairesi Sınavları)  ve ayrıca Uganda, Airbus, CGI, Singapur ziyaretleri hakkında da bilgi verilmiştir.

2020 yılında 7 ayrı çalıştay, seminer ve konferansa ev sahipliği yapan akademide 12 bin kişi tesislerden yararlanmıştır. Bununla birlikte Dünya ile birlikte ülkemizi de etkisi altına alan Covid-19 Pandemisi nedeniyle Türk Sivil Havacılık Akademisi olarak Dijital Eğitim Sistemine geçiş çalışmalarına başlanmıştır.

TSHA’da 2021 yılında Irak, Angola, Libya’nın yanı sıra 12. Haberleşme ve Ulaştırma Şurası kapsamında Azerbaycan, Makedonya, Sırbistan, Libya ve Irak Heyetlerini de ağırlanmıştır.

Akademide yapılan iş ve işlemler hakkında bilgi verilmiş, Sn SALAZAR da Türk Sivil Havacılık Akademisi ziyareti hakkında iyi düşüncelerini dile getirmiştir.


Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur