SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

2007 İlerleme Raporu'na göre sivil havacılıkta ilerleme.

Avrupa Komisyonu'nun 2007 İlerleme Raporu'nda, Türk sivil havacılığında ilerleme olduğu kaydedildi.

Avrupa Komisyonu'nun yayımlamış olduğu 2007 İlerleme Raporu'nun 'Hava Taşımacılığı' ile ilgili kısmında; 18 Kasım 2005'te yürürlüğe giren 5431 sayılı yasa ile mali olarak özerk bir yapıya kavuşan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü(SHGM)'nün yeniden yapılandırma çalışmalarından olumlu sonuçlar alındığı vurgulandı.

Raporda, SHGM'nin hizmet ücretleri ile işletmeciler ve yer hizmetleri kuruluşlarının lisanslandırılmasından gelir elde etmeye başladığı ve böylece de mali özerkliğe kavuştuğu ifade edildi. SHGM'nin yeniden yapılanmasını tamamlayarak yeni personel aldığı ve İstanbul'un yanısıra Antalya'da da yeni bir temsilcilik açtığı belirtilen raporda ayrıca, SHGM personel sayısının dört yıl içinde yaklaşık iki katına çıkarak 300'e ulaşacağı da öngörüldü.

İlerleme raporunda hava taşımacılığındaki ilerlemeler; SHGM'nin sektörün ihtiyaç ve beklentilerine cevap verecek yasal düzenlemeleri hayata geçirmesi ile açıklandı. SHGM'nin yeniden yapılanma sürecinde yaptığı mevzuat çalışmalarının anlatıldığı raporda, 'Hava taşıyıcıları mali mesuliyet sigortası, sivil havacılık olaylarının rapor edilmesi, hava trafik kontrolörlerinin lisanslandırılması ve derecelendirilmesi, emniyet elektronik personelinin sertifikalandırılması ve lisanslandırılması, emniyet hadiselerinin rapor edilmesi ve değerlendirilmesi, ticari hava taşıma işletmeleri konularına ilişkin yönetmelikler yayımlanmıştır.' ifadesi yer aldı.