SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Havacılık ve Uzay Tıbbı Kongresi 2022 başladı.

Havacılık ve Uzay Tıbbı Platformu öncülüğünde 14 Ekim tarihinde Genel Müdür Yardımcımız Özcan BAŞOĞLU ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet ERDÖL’ün açılış konuşmalarıyla başlayan Havacılık ve Uzay Tıbbı Kongresi 16 Ekim tarihine kadar devam edecektir.

Sektör katılımcılarının da olduğu kongrede konuşmasını gerçekleştiren BAŞOĞLU, SHGM Kurumsal Dönüşüm Modeli kapsamında dijital eğitim yöntemlerinin havacılık sektöründeki gerekliliğinden bahsetti. Sivil havacılığın her alanındaki modernizasyonunda, yapay zeka ve dijitalleşme konularının tüm sektörlerde olduğu gibi giderek önem kazandığını ifade etti.

Genel Müdürlüğümüzün Havacılık Tıbbı Kongresi’ne verdiği önem ve desteğinden bahseden BAŞOĞLU havacılık sağlığının geleceğini değerlendirme fırsatını yakalamaktan dolayı memnuniyetini ifade ederek, ICAM 2024 gibi uluslararası düzeyde yapılan havacılık tıbbı kongrelerinin ülkemizde yapılması için Genel Müdürlük olarak tam destek verileceğini söyledi.

Kongrede ayrıca, Uçuş Ekiplerinde Yorgunluk, SHT FTL talimatının uygulanması, havacılık sağlığı mevzuatındaki değişiklikler ile SHGM Kurumsal Dönüşüm Modeli gibi birçok konu konuşulacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.