SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

“Engelsiz Havaalanı” Projemiz ile Engelleri Sizin İçin Kaldırdık

Ülkemizde sivil hava ulaşımında engelli veya hareket kabiliyeti kısıtlı yolcuların hava yolunu tercih etmelerinin önem kazanmasıyla birlikte, Genel Müdürlüğümüz tarafından 27.07.2009 tarihinde “Engelsiz Havaalanı” projesi başlatılmıştır. 24.11.2015 tarihinde Engelli veya Hareket Kabiliyeti Kısıtlı Hava Yolu Yolcuları Talimatı'nın yürürlülüğe girmesi ile projenin uygulanması zorunlu hale gelmiş, yolcularımıza sunulan hizmetler değerlendirilme imkanı bulmuş, kolaylıklar sağlanmış ve havaalanlarının herkes için “ulaşılabilir” hale gelebilmesi için büyük bir etken olmuştur.

Genel Müdürlüğümüz tarafında yapılan bu proje kapsamında, havaalanlarında engelli yolculara direkt olarak hizmet veren kuruluşların, yolcuların mağduriyet yaşamaması, verilen hizmetlere ilişkin olarak yolculara gerekli tüm kolaylığın sağlanması ve diğer yolcularla eşit şartlarda seyahat edebilmesine yönelik imkanların, herhangi bir ek ücret talebinde bulunulmaksızın yerine getirilmesi zorunluluğu getirilmiştir.

Bu proje çerçevesinde, havaalanı işletmecileri, terminal işletmecileri, yer hizmeti kuruluşu ve havayolu kuruluşları olmak üzere birçok işletmeye “Engelsiz Havaalanı Kuruluşu” unvanı verilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur