SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Genel Müdürümüz Prof. Dr. Kemal YÜKSEK’in 7 Aralık Uluslararası Sivil Havacılık Günü Mesajı

Kıymetli havacılık camiası,
 
Öncelikle havacılığın gelişimine katkı sağlayan ve sivil havacılığa gönül vermiş herkesin 7 Aralık Uluslararası Sivil Havacılık Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.
 
Ülkemizin de kurucu üyesi olduğu Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı’nın, 7 Aralık 1944 tarihinde kurulması sebebiyle, 1994 yılından bu yana 7 Aralık tarihi tüm dünyada ‘’Uluslararası Sivil Havacılık Günü’’ olarak kutlanmaktadır. Bu yıl, ICAO’nun kuruluşunun 78’nci yılı ve Uluslararası Sivil Havacılık Günü’nün de 28 inci yılını kutluyoruz.
 
Hepimizin bildiği gibi Dünya değişiyor ve gelişiyor biz de Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü olarak bu değişim ve gelişime uyum sağlayabilmek amacıyla, adına “Yeni Sivil Havacılık Modeli” dediğimiz bir anlayışla yolumuza devam ediyoruz.
 
“Yeni Sivil Havacılık Modeli”, “Kurumsal Dönüşüm Modeli”, “Akıllı Servisler” ve “Otomasyon” olmak üzere üç sacayağı üzerine oturmaktadır. Kurumsal Dönüşüm, kurumların çağın gerekliliklerine uygun hizmet üretmesini sağlamanın yanı sıra   sürdürülebilir bir hizmet kalitesini kurum kültürü haline getirmektedir. Yaptığımız bu Dijital Dönüşümün sektöre aktarılmasını sağlamak amacıyla paydaşlarla bir araya gelerek görev unvanlarının ve eğitim ihtiyaçlarının revize edilmesi konusunda ortak çalışmalara devam etmekteyiz.
 
Bunların yanı sıra, ülkemizin hava aracı üretim tasarımı alanında daha önce başarıyla sonuçlandırılan yerli tasarım ve üretim HÜRKUŞ Uçağı ve Sıcak Hava Balonu gibi projelerle hava aracı sertifikasyonu anlamında uluslararası tanınırlığımızı sağlamış, yürütülmekte olan GÖKBEY Helikopter ve Turboşaft Motor projeleri ile bu tanınırlığı pekiştirerek daha da ileriye taşımak adına gerekenleri eksiksiz şekilde yerine getirmekteyiz.
 
Havacılığın dinamik yapısını da dikkate aldığımızda gelecekte oldukça önem arz edecek insansız hava araçları, elektrikli VTOL hava araçları gibi projeleri destekleyerek ülkemizin geleceğine katkı sağlamak için çalışmalarımızı aralıksız devam ediyoruz.

Havacılık sektörümüzün kıymetli çalışanları ve havacılık tutkunları, sektörümüzün uzun zamandır ana gündemi olan çevre ve iklim değişikliği, Genel Müdürlüğümüz tarafından yakından takip edilmekte ve ICAO CORSIA ilk fazından itibaren uygulanmaktadır. Havaalanlarının hem çevresel kriterler hem de emisyonlar bakımından çevrim içi izleneceği bir yazılım çalışması da başlatılmıştır. Böylece tüm havacılık sektörünün ayak izi envanterine sahip olunacak ve stratejik önlemler rahatlıkla alınabilecektir.
 
Bildiğiniz gibi, Türk Sivil Havacılığı pandemiden sonra en hızlı toparlanan ve faaliyetlerine kesintisiz ve aksaklık olmadan devam eden tek ülke konumundadır diyebiliriz. Eurocontrol verileri de diğer uluslararası organizasyonlarca açıklanan verilerde bunu teyit eder niteliktedir.
 
Ülkemizde havacılığın sürdürülebilirliğini teminen çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecektir.
 
Her zaman olduğu gibi bundan sonraki süreçte de Ülkemiz, havacılık alanında yapacağı çalışmalar ile dünya havacılığının gelişimine katkı sağlanması konusunda aktif rol üstlenmeye ve dünya havacılığına yön vermeye devam edecektir.
 
Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum..