SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

2007, Sivil Havacılıkta denetim yılı oldu...

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün tarafından 2007 yılında, hava taşıma işletmeleri, havaalanları, bakım kuruluşları, uçuş okulları ve yetkili hastaneler, başta olmak üzere sektöre yönelik toplam 1668 denetim gerçekleştirildi.

Hızla gelişen Türk sivil havacılık sektöründe zafiyet yaşanmaması ve bu hızlı gelişmelerin sürdürülebilir bir şekilde yürütülmesi amacıyla denetimlerini aralıksız sürdüren SHGM, 2007 yılında sektörü adeta denetim yağmuruna tuttu.

Hava Taşıma İşletmelerine yönelik 82, Özel Yetki ve Wet-lease kapsamında 55, Hava aracı Uçuşa Elverişlilik kapsamında 540, havaalanları ve yer hizmetleri kuruşlarına yönelik 275, Bakım kapsamında 82, Uçuş Eğitim Organizasyonları ve Tip İntibak Eğitim Organizasyonlarına yönelik 54 denetim yapıldı.

Türk ve yabancı tescilli uçaklara gerçekleştirilen denetimleri bu yıl iki katına çıkartan Türkiye, yerli uçaklara yapılan 200 SANA yabancı uçaklara yapılan 380 SAFA denetimi ile Avrupa'da en çok hava aracı emniyet denetimi gerçekleştiren 6. ülke oldu.

SHGM tarafından yapılan bu denetimlerde; teknik, operasyon, uçuş görev sürelerine uyum, dokümantasyon ve mali konularda havayolu işletmelerinde önemli iyileşmeler olduğu, uluslararası kural ve standartlara uygun bakım ve operasyon gerçekleştirdikleri görüldü. Bu gelişmelere paralel olarak, denetimler sonucu tespit edilen bulgu sayısında geçen yıllara göre büyük oranda azalma gözlendi.

GRAFİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.