SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Belgrad’da Sivil Havacılıkta İş Birliğine Yönelik Mutabakat Zaptı İmzalandı

Arnavutluk, Bosna-Hersek, Karadağ, Kuzey Makedonya, Sırbistan ve Türkiye Sivil Havacılık Otoriteleri, sivil havacılıkta iş birliğini geliştirmek üzere 16 Ocak 2023 tarihinde Belgrad’da bir araya gelerek Mutabakat Zaptı imzaladı.

Sırbistan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Goran VESİC ve ECAC Başkanı Sayın Alessio QUARANTA’nın da katılım sağladığı imza töreninde, Genel Müdürümüz Prof. Dr. Sayın Kemal YÜKSEK, iş birliğini daha da ileriye götürmek için imza atan ülkelere destek sağlamaktan büyük memnuniyet duyacağımızı dile getirdi. Aynı zamanda Sayın YÜKSEK, ülkemizin yeni sivil havacılık vizyonu kapsamında geliştirilen “Kurumsal Dönüşüm Modeli” ile ilgili de bilgilendirmelerde bulundu.

Sivil havacılık konularında mevcut ilişkileri daha da geliştirmek üzere imzalanan söz  konusu Mutabakat Zaptı ile Belgrad merkezli Havacılık Güvenliği Eğitim Merkezi’nin kurulmasına yönelik girişimin desteklenmesine ve havacılık alanında verilen lisansların uluslararası örgütler nezdinde tanınması ile ilgili ortak hareket edilmesine karar verildi.

Ayrıca İşbaşı Eğitimi (OJT) de dahil olmak üzere ortak denetim ve eğitimlerin yapılması, uzman havuzu oluşturulması, mevzuat geliştirme süreci ile ilgili deneyim paylaşımı ve gerektiğinde eğitim ve bilgilendirme yapabilmek için forumlar düzenlenmesi konularında iş birliği yapılması gerektiği kararına varıldı.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.