SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

SHGM'den Yayın Atağı...

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Türkiye'de yap-işlet-devret modeli ile hizmete sunulan terminalleri tanıtan 'Havaalanı Terminal Binaları' adlı kitabı yayımladı.

Yap işlet devret modelinin uygulandığı terminallerin özelliklerini bir araya getiren Havaalanı Terminal Binaları(AIRchitecture Major Airport Terminals in Turkey) isimli kitap, ülkemizin havacılık sektöründe geldiği noktanın uluslararası alanda tanıtılması bakımından büyük önem taşıyor.

Kitap; havacılık sektöründe yaşanan hızlı gelişmelere paralel olarak havaalanlarının geliştirilmesi, modernize edilmesi ve etkin kullanımı için Yap İşlet Devret modeli ile yeniden inşa edilerek işletim faaliyetleri özel sektöre devredilen terminaller ile ilgili teknik bilgiler içeriyor. Terminallerin mimari özelliklerinin yanısıra sunulan hizmetin kalitesi, sağlanan konfor ve kolaylıkların ele alındığı kitap, ilgili kurum ve kuruluşlar ile mimarların çalışmalarının daha etkin tanıtımını da amaçlıyor.

SHGM tarafından son iki ayda yayımlanan 4. kitap olan 'Havaalanı Terminal Binaları' kitabı gerek kurumsal kültürün oluşması gerekse havacılık sektöründeki bilgi ve belgelerin kalıcı bir hale getirilmesi açısından önem taşıyor. SHGM tarafından yayınlanan diğer kitaplar ise şunlar: Havaalanı Hizmetleri El Kitabı ' Maniaların Kontrolü (HAD/T-01), Maniaları Belirlemek İçin Görsel Yardımcılar (HAD/T-02), Havaalanı Terminal Binalarında Yap İşlet Devret Modeli (HAD/A-01)