SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

SHGM'den eğitime destek.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün kısa bir süre önce bastırdığı 'Havaalanı Terminal Binaları' ve 'Havaalanı Terminal Binalarında Yap İşlet Devret Modeli' adlı kitaplar, havacılık ve mimarlık eğitimi alan öğrencilerin faydalanması amacıyla ilgili üniversitelerin kütüphanelerine gönderildi.

Havaalanları Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan, yap işlet devret modelinin ve uygulandığı terminallerin özelliklerinin anlatıldığı bu iki kitap, şu ana kadar havacılık ve mimarlık fakülteleri bulunan 30'un üzerinde üniversiteye gönderildi.

'Havaalanı Terminal Binaları- AIRchitecture Major Airport Terminals in Turkey ' isimli kitap, dünyada ve ülkemizde hızla gelişmekte olan havacılık sektörünün ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik olarak inşa edilen modern terminal binaları hakkındaki teknik bilgilerin yanı sıra terminallerin mimari özelliklerini içermesi bakımından da bu alanda eğitim gören öğrenciler için büyük önem taşıyor.

SHGM'nin yayınlarından daha geniş bir kitlenin yararlanması amacıyla başlatılan bu uygulamanın, havacılık ile ilgili diğer yayınları ve Türkiye'deki tüm üniversiteleri kapsayacak şekilde genişletilmesi hedefleniyor.