SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Türkiye, Dünya Hava Kargo Sempozyumu’na Ev Sahipliği Yapıyor…

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) Dünya Hava Kargo Sempozyumu, İstanbul’da bugün başladı. 25-27 Nisan tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek olan IATA Sempozyumu, dünya çapında hava kargo alanında faaliyet gösteren tüm işletmeleri ve tedarik zincirindeki paydaşları bir araya getirecek.

Sempozyum, üç gün boyunca teknoloji ve yenilik, güvenlik ve gümrük, kargo operasyonları ve sürdürülebilirlik ile ilgili konuları ele alan genel oturumlar, paneller, atölye çalışmaları ve yönetici zirveleri ile devam edecek. Hava kargo alanındaki yenilikler, sektörün verimliliği, hava kargo endüstrisinin geleceği gibi konularda sektörün gelecek vizyonu belirlenecek.

Sempozyumun açılış oturumu, Genel Müdürümüz Prof. Dr. Kemal YÜKSEK’in konuşmasıyla başladı. Genel Müdürümüz konuşmasında, dünya ekonomisine yön veren uluslararası ticaret ve turizm sektörleri açısından havacılığın önemine değinerek hava kargonun son yıllarda özellikle de pandemi ile daha da önemli hale geldiğini belirtti.

Küreselleşmenin etkisiyle e-ticaret ve lojistik stratejileri doğrultusunda şekillenen yeni yaklaşımların, işletmelerin hava kargoya bakışını değiştirdiği ve havayollarının bu doğrultuda kargo kapasitelerini daha da artırmaya başladığını belirten Genel Müdürümüz, 2053 Ulaştırma ve Lojistik Planı doğrultusunda Türkiye’nin önümüzdeki dönemde küresel ölçekte bağlantı imkanlarının daha da artırılmasının hava kargo taşımacılığı açısından önemini vurguladı. Bu bağlamda İstanbul'u ve yeni havalimanlarını lojistik üssü haline getirmek üzere çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini kaydeden Prof. Dr. Kemal YÜKSEK, sempozyumun ülkemiz ve küresel havacılık açısından verimli sonuçları olacağına dair inancını dile getirdi.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet BOLAT Sempozyumun açılış töreninde yaptığı konuşmada, hava kargo taşımacılığının dünya ekonomisi ve tedarik zincirinin devamlılığı açısından kritik bir rol oynadığına dikkat çekti. Ayrıca IATA Genel Müdürü Willie WALSH ve Pegasus Havayolları Genel Müdürü Mehmet Tevfik NANE tarafından IATA’nın 2023 yılı ajandası ve pandemi sonrası havacılık endüstrisinin odağının nasıl koruduğuna dair konular değerlendirildi.

Üç gün boyunca devam edecek olan Sempozyum kapsamında “Hava Kargo Pazar Dinamikleri”, “Yapay Zeka ve Hava Kargosunun Dijitalleşmesi” “Hava Kargo Güvenliği”, “Hava Kargo Mobilitesinin Geleceği”, “Hava Kargo Sürdürülebilirlik Misyonu”, “Hava Kargo Ücretleri: Dijital Dağıtım Kanallarına Geçiş”, “Tehlikeli Maddelerin Taşınması” gibi panel ve oturumlar düzenlenecektir. Sempozyumun ikinci gününde ayrıca “Türkiye’ye Odaklanmak” başlıklı oturum ile,  önemli bir kargo merkezi olarak Türkiye'nin lojistik sektöründe kaydettiği ilerlemeler de ele alınacak.

IATA Dünya Hava Kargo Sempozyumunun son gününde “İnovasyon Ödülleri 2023: Hava Kargoyu İleriye Taşıyoruz” temasıyla, müşteri deneyiminin zenginleştirilmesi, hava lojistiğinin rekabet gücünün artırılması, hava kargo endüstrisindeki yenilikçi fikirleri içeren proje ve uygulamalara ödülleri verilecektir.
Kamuoyuna duyurulur.