SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Türkiye’nin Havacılık Eğitim Fuarı IFTE 2023 Başladı

Türkiye’nin Havacılık Eğitim Fuarı IFTE 2023, Atatürk Havalimanı'nda 2 Haziran 2023 tarihinde başladı. Havacılık eğitimleri konusunda ve teknolojik alanda dünyadaki gelişmeleri paylaşmak ve iş birliği zemini oluşturmak üzere 2013 yılından bu yana düzenlenen IFTE, yerli ve yabancı havacılık sektörüne hizmet veren kurum ve kuruluşların katılımıyla 5. kez kapılarını ziyaretçilerine açtı.

IFTE Fuarı’nın Açılış Töreni’ne katılan Genel Müdürümüz Prof. Dr. Kemal YÜKSEK, zaman mekan kısıtlaması olmadan her türlü eğitime uzaktan erişimin mümkün olduğu bir çağda, eğitim teknolojilerindeki gelişmelerin havacılığımıza da entegre edilmesi hayati bir önem taşıdığını kaydetti. Bu bilinçle veriyi merkeze alan, olumsuz insan faktörünü minimize eden, havacılık alanındaki eğitimlerin dijitalleşmenin getirdiği ihtiyaca göre yeniden şekillendirildiği bütünleşik bir model olarak Yeni Sivil Havacılık Yaklaşımı’nı hayata geçirdiklerini ifade etti. Bu yaklaşımın bileşenlerinin “Kurumsal Dönüşüm Modeli ”, “Havacılık Otomasyon Sistemi” ve “Akılı/Faydalı Havacılık Servisleri” olduğunu belirtti.

Sektörde görev yapan pilotlar, hava trafik kontrolörleri, teknisyenleri de ilerleyen dönemde bu sistem içinde sertifikalandırılmayı hedeflediklerini söyleyen Genel Müdürümüz, sektörde hizmet veren eğitim kurumlarının hizmet sağlayıcı rollerle sistem içindeki yerlerini alacaklarını açıkladı. Genel Müdürümüz YÜKSEK, konuşmasının ardından fuardaki stantları ziyaret ederek sektör temsilcileri ve gençlerle bir araya geldi.
Üniversiteler, havacılık eğitim kuruluşları başta olmak üzere havacılık sektöründe hizmet veren çok sayıda şirketi ve öğrencileri bir araya getiren fuar ayrıca çalıştay ve söyleşi gibi çeşitli etkinliklere de ev sahipliği yapıyor. Fuar kapsamında gerçekleştirilen çalıştayda Genel Müdür Yardımcımız Murat TOPCU “Yeni Sivil Havacılık Yaklaşımı” konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Yeni Sivil Havacılık Yaklaşımı’nın detaylarını paylaşan Genel Müdür Yardımcımız; çalışanların niteliklerinin artırılması,  iş akışlarının veri bazlı kontrolü,  güçlü örgüt kültürünün oluşturulması, iş süreçlerinin kurallara bağlanması, unvanlara ait alınması gereken eğitimlerin dijitalleştirilmesi, uluslararası geçerliliğe sahip bir organizasyon şeması oluşturulmasının bu yaklaşımın temel amaçları olduğunu kaydetti.

Havacılık alanında eğitim gören ve ilgi duyan tüm misafirler 4 Haziran 2023 tarihine kadar IFTE 2023 Fuar’ını ziyaret edebilir.

Kamuoyuna Duyurulur.