SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Sri Lanka ile sivil havacılıkta işbirliği...

Yurtdışı uçuşların arttırılması ve yeni dış hat uçuş noktalarının oluşturulması amacıyla ikili müzakerelerini tüm hızıyla sürdüren SHGM, Sri Lanka ile yaptığı havacılık görüşmelerini tamamladı. Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali ARIDURU başkanlığında 6 Şubat 2008 tarihinde Kolomboya giden Türk heyetinin Sri Lanka Sivil Havacılık Otoritesi ile yaptığı müzakerelerde, iki ülke arasında direkt uçuş hattının oluşturulmasını teminen ikili hava ulaştırma anlaşması metni parafe edildi. Buna göre Türkiye'nin ikili hava ulaştırma anlaşması yaptığı ülke sayısı 89'a çıkmış oldu.

Heyetler, 8 Şubat 2008 tarihinde imzaladıkları mutabakat zaptı ile de, Türkiye'den Türk Havayollarını ve Sri Lanka'dan Sri Lanka Havayolları ve Mihin Lanka Havayollarını tayin etti. Ayrıca tayin edilen havayollarının iki ülke toprağında belirlenen uçuş noktaları arasında haftada 7 frekans yolcu ve haftada 7 frekans kargo seferlerinin yapılması ve uçak bakım, eğitim ve altyapı gibi sivil havacılık alanlarında işbirliği yapma konusunda da anlaşma sağlandı.

Türk heyeti GSA'yı ziyaret etti.

Kolombo'ya giden Türk heyeti Türk Havayollarının Genel Satış Acentesi (GSA) Pership Grubunu da kendi binasında ziyaret etti. Yurtdışında ilk defa bir GSA'yı ( havayolu tarafından direkt uçuş seferlerinin bulunmadığı ülkede onun adına faaliyet gösteren ve bilet satan acenta) ziyaret eden Arıduru'ya şirketin çalışmaları hakkında Genel Müdür David Pereira tarafından ayrıntılı bir sunum yapıldı.

Sri Lanka'da deniz ulaştırması, hava ulaştırması, uluslar arası ticaret, terminal yönetimi, depolama, enformasyon teknolojisi kargo taşımacılığı, lojistik gibi alanlarda 1889 yılından beri faaliyet gösteren Pership Grubu, Türk Havayollarını genel satış acentası olarak ne denli başarıyla temsil ettiğini de Türk Havayollarından almış olduğu Platin Ödülüyle göstermiş oldu.