SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

BASIN AÇIKLAMASI.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve şahsım hakkında bugün Vatan Gazetesi'nde, Tarhan Towers Havayolu şirketi yetkilisinin dile getirdiği çirkin ve asılsız iddialar yer almıştır.

Söz konusu haberde, şahısla yolculuk yaptığım, işletme ruhsatı karşılığında uçakta 800 Bin Dolar para istediğim, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün verdiği hizmetlerin bir bedelinin olduğu, şirketin Genel Müdürlüğümüzün uçuş ruhsatı vermemesi nedeniyle batma noktasına geldiği gibi onlarca asılsız iddia bulunmaktadır.

---1-)SHGM, çalışmalarını uluslararası kurallar ve milli sivil havacılık mevzuatı çerçevesinde yapmakta olup, hiçbir konuda herhangi bir sivil havacılık işletmesine ayrıcalık tanıması, onların hukuka ve teknolojiye uygun olmayan taleplerinin karşılanması söz konusu değildir.

---2-)SGHM, uçuş emniyeti ve havacılık güvenliğinin uluslararası standartlarda en üst düzeyde uygulanması yönündeki çalışmalarını, hiçbir tehdit, şantaj ve iftiradan etkilenmeden sürdürmeye devam etmektedir.

---3-)Adı geçen şirket yetkilisiyle bu güne kadar müşterek herhangi bir yolculuğum olmamıştır.

---4-)Tarafımca, söz konusu şirket yetkilileriyle bugüne kadar hiçbir şekilde kişisel görüşme yapılmamıştır.

---5-)Şiddetle reddettiğim bu çirkin iddia ve iftiralar konusunda yasal haklarımı saklı tutuyorum. Bundan sonra konu ile ilgili yargı süreci başlayacaktır.

---6-)Ayrıca, konu ile ilgili Ulaştırma Bakanlığımızdan hakkımda soruşturma açılmasını ve konunun bütün detayları ile aydınlatılmasını talep etmiş bulunmaktayım.

---7-)Asılsız iddialarda bulunan şirket hakkında uçuş emniyeti ve uçuş güvenliğini birinci dereceden etkileyen çok önemli belge ve bilgiler Genel Müdürlüğümüzde mevcuttur. Ancak, bu bilgilerin şu anda sizlerle paylaşılması bir savunma olarak algılanacağından süreç içerisinde söz konusu bilgiler kamuoyu ile paylaşılacaktır.

---8-)SHGM ve şahsım hakkındaki bu çirkin ve asılsız iddiaları bir kez daha şiddetle reddediyorum.

Kamuoyuna saygıyla arz ederim.

Dr. Ali ARIDURU

Sivil Havacılık Genel Müdürü