SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

SHGM, İstanbul'da sektörle bir araya geldi...

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından 13 Şubat 2008 tarihinde İstanbul'da sivil havacılık sektörüne yönelik bir değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali ARIDURU başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, 2007 yılının detaylı bir değerlendirilmesi yapılarak, sivil havacılık sektörünün uçuş emniyeti ve havacılık güvenliğinden taviz verilmeden sürdürülebilir bir büyüme sağlayabilmesi için yapılması gerekenler üzerinde duruldu.

Havayolu şirketleri, terminal işletmecileri, yer hizmeti kuruluşları ve sektördeki diğer aktörlerin katılımıyla SHGM'nin ilk defa bu kadar geniş kapsamlı düzenlediği toplantıda, sivil havacılık sektörünün sorunları da masaya yatırıldı.

Hızla gelişen sektörün özellikle mali açıdan güçlü ve teknik olarak uluslararası standartları en üst düzeyde sağlayan işletmelere ihtiyacı olduğuna vurgu yapılan toplantıda, yeniden yapılanma süreci içinde olan SHGM'nin denetimlerine büyük bir hızla devam edeceği ifade edildi. SHGM'nin geçiş sürecinde bazı konulardaki hoş görülü davranışın artık gösterilmeyeceği ve sıklaşarak artacak denetimler için havayolu işletmelerinin hazırlıklı olması istendi.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali ARIDURU, konuşmasında SHGM'nin uçuş emniyeti ve havacılık güvenliğini en üst düzeyde sağlama yönündeki uygulamalarının kesintisiz devam edeceğini vurgulayarak, 'Tehdit, şantaj ve iftiranın etkisinde kalmadan, işletmeler arasında ayrıcalık gözetmeksizin; ilkeli ve kararlı bir şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz.' dedi.

Sektöre yönelik toplantıların her üç ayda bir geniş kapsamlı olarak devam edeceğini söyleyen Genel Müdür ARIDURU, havayolu işletmeleri, terminal işletmecileri, yer hizmetleri kuruluşlarının durumunu istatistiklerle beraber ortaya koyan dosyaların düzenli olarak hazırlanıp şirketlere sunulacağını belirterek, ' Bu uygulama ile; operasyon, bakım, Safa-Sana performanslarının yanı sıra idari ceza, uçuş durdurma, post holder form iptali ve tüketici şikayetleri de dahil olmak üzere işletmelerin SHGM açısından görünümleri somut verilerle sergilenecektir.' diye konuştu.