SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

İstanbul İnsan Kaynakları Forumu “Toplum 5.0” Teması İle Düzenlendi…

15 Aralık 2023
Toplum 5.0 teması ile gerçekleştirilen “İstanbul İnsan Kaynakları Forumu”, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet YILMAZ'ın katılımı ile 15 Aralık 2023 tarihinde İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlendi.

T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından organize edilen ve ilki geçen yıl,  “Yeni Yüzyılın Yetenek Üssü” mottosu ile düzenlenen Forum’un bu yılki teması “Toplum 5.0” (İnsan Merkezli Toplum) olarak belirlendi. Geçtiğimiz yıl 26 ülkeden 3.000'den fazla profesyonelin katılımı gerçekleştirilen forum, bu sene de kamu kurumları, özel sektör kuruluşları, yerel yönetimler ve üniversitelerin yanı sıra uluslararası kuruluşların temsilcilerini bir araya getirdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet YILMAZ'ın Açılış Konuşması ile başlayan Forum’da “İnsan Merkezli Toplum” teması ile dört farklı oturumda 13 panel düzenlendi. Açılış Töreni’nin ardından gerçekleştirilen ilk oturumda, “Savunma Sanayii'nde Yetenek Yönetimi” Panelinin yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet YILMAZ'ın, Ulusal Staj Programı'nın Üstün Yetenekleri ile Buluşması “Usta-Çırak Söyleşisi” başlıklı özel oturum düzenlendi. İlk oturumda ayrıca Genel Müdürümüz Prof. Dr. Kemal YÜKSEK’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Toplum 5.0 Perspektifi ile Teknoloji” paneli gerçekleştirildi.

“Toplum 5.0 Perspektifi İle Teknoloji”

“Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığı Toplum 5.0 Perspektifi İle Teknoloji” başlığı ile Bakan Yardımcımız Sayın Osman BOYRAZ'ın açılış konuşması ile başlayan panele Genel Müdürümüz Prof. Dr. Kemal YÜKSEK moderatörlük yaptı.

Genel Müdürümüz Prof. Dr. Kemal YÜKSEK, panelde yaptığı konuşmada, zamanı ve mekânı doğru kavramanın, geleceği ön görmenin,  değişimi takip etmek yerine değişimi gerçekleştirmenin önemine dikkat çekerek,  ülkemizin “Türkiye Yüzyılı” hedefine emin adımlarla ilerlediğini kaydetti. Ulaşım, lojistik, uzay, savunma sanayi, tıp, haberleşme gibi bütün alanlarda insanı merkezine alan teknoloji destekli bir altyapı ile bugünden yarınları hazırlamak gerektiğini vurgulayan Genel Müdürümüz, “Geleceğini imar ve inşa eden Türkiye’yi konuşacağız”  diyerek sözü panelistlere devretti. Panelistler, “Toplum için teknoloji nasıl kullanılabilir?” ve  “Kurumunuzun Toplum 5.0 perspektifinde teknoloji özelinde faaliyetleri nelerdir?”  soruları çerçevesinde yaptıkları sunumlar ile temsil ettikleri kurumların faaliyetlerini ve gelecek hedeflerini paylaştı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah KARAGÖZOĞLU,  Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Haberleşme Genel Müdür Yardımcısı Esma DİLEK,  TÜRKSAT A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ahmet SAVAŞ ve PTT Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin TOK’un konuşmacı olarak katıldığı panelde, Bakanlığımızın Toplum 5.0 perspektifi ele alındı.