SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Ülkemiz ve Azerbaycan Arasında Havacılık Sektöründe İş Birliğinin Arttırılması İçin Adımlar Atıldı!

Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de üye ülkeler arasında iş birliğinin güçlendirilmesi ve havacılık endüstrisinde yaşanan zorlukların ele alınması amacıyla Sivil Hava Seyrüsefer Hizmetleri Organizasyonu (CANSO) Avrasya Zirvesi düzenledi.

CANSO Avrasya Zirvesi, Orta Asya bölgesinde hava taşımacılığının performansını ve verimliliğini artırmak amacıyla sektör liderleri arasında kolektif anlayışı geliştirmek ve ortak stratejik hedefleri belirlemek adına iş birliğini teşvik etmek amacı ile gerçekleştirilmiştir.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcımız Sayın Enver İSKURT, Sivil Havacılık Genel Müdürümüz Sayın Prof. Dr. Kemal YÜKSEK, DHMİ Genel Müdür Yardımcımız Sayın Dr. Cengiz PAŞAOĞLU ve beraberlerindeki heyetin katılım sağladığı söz konusu stratejik toplantıda Avrasya/BDT bölgesindeki hava seyrüsefer hizmet sağlayıcılarının CEO'ları ve sektör liderleri bir araya geldi. Ayrıca, Ülkemiz ve Azerbaycan heyetleri arasında gerçekleştirilen görüşmelerde havacılık alanında iş birliği hususları ele alındı. Toplantının ardından heyetimiz tarafından Bakü Büyükelçimiz Sayın Doç. Dr. Cahit BAĞCI’ya bir ziyaret gerçekleştirildi.

Anılan zirvede konuşma gerçekleştiren CANSO Genel Müdürü Simon HOCQUARD söz konusu organizasyonun misyonunu: "Hava seyrüsefer hizmetlerini iyileştirecek, emniyeti, güvenliği, verimliliği, kapasiteyi artıracak ve sonuçta büyümeye katkıda bulunacak işbirlikçi çözümler ve stratejiler belirlemeye odaklanarak sektör paydaşları arasındaki diyaloğu teşvik etmekti. Havacılık sektörünün bu hafta ortaya çıkan mükemmel diyaloğu ve ortaklığından gerçekten etkilendim ve bölgede iş birliğini artırma yolunda ilerlediğimize eminim." şeklinde ifade etti.

Azeraeronavigation Hava Trafik Dairesi Müdürü Farhan GULİYEV, bahse konu girişimin bölgesel sivil havacılığın gelişimini desteklemesindeki önemini vurguladı. GULİYEV, stratejik açıdan önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ve bu etkinliğin Orta Asya bölgesindeki hava taşımacılığının performansını ve verimliliğini artırmak amacıyla iş birliğini ilerletmenin ve etkili koordinasyonu sağlamanın ilk adımı olmasını umduğunu sözlerine ekledi.