SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

AB Ulaştırma Alt Komisyonu Brüksel'de toplandı.

Türkiye-AT Ortaklık Konseyi tarafından düzenlenen Ulaştırma, Çevre, Enerji ve Trans-Avrupa Ağları Alt Komitesi Toplantısı, 25 Şubat 2088 tarihinde Brüksel'de gerçekleştirildi.

AB Ulaştırma Alt Komisyonu'nun 7. Toplantısı'na Avrupa Birliği Genel Sekreteri Büyükelçi Oğuz DEMİRALP başkanlığında, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri AKA, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü, Kara Ulaştırma Genel Müdürlüğü, Denizcilik Müsteşarlığı temsilcilerinden oluşan bir heyet katıldı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen sunumda özellikle, mevzuat uyumu ile idari kapasite konularında son bir yıl içinde meydana gelen ilerlemelere yer verildi. AB Komisyonu tarafından sivil havacılık alanındaki gelişmelere paralel olarak SHGM tarafından yapılan mevzuat çalışmalarının olumlu olduğuna vurgu yapılan toplantıda, taslak yönetmelikler hakkında da bilgi verilerek AB Komisyonu ile koordineli olarak çalışmalara devam edileceği vurgulandı.

Havacılık Güvenliği konusunda ise Ulusal Program ile Eğitim ve Kalite Kontrol programlarının güncellenmesi ile ilgili çalışmalara değinilerek, ICAO tarafından İstanbul Atatürk Hava Limanına yapılan güvenlik denetiminin başarıyla tamamlandığı ve uygulamalarda oldukça önemli ilerleme sağlandığı belirtildi.