SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

ECAC 162. Genel Müdürler Toplantısı

Ülkemizin de kurucu üyesi olduğu Avrupa Sivil Havacılık Konferansı’nın (ECAC) 162. Genel Müdürler Toplantısı 25 Nisan 2024 tarihinde Paris’te gerçekleştirilmiştir.

Söz konusu toplantıya, Ülkemizi temsilen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürü Prof. Dr. Kemal YÜKSEK başkanlığında bir heyet katılım sağlamıştır.

Genel Müdürler Toplantısına, Avrupa Bölgesindeki 44 üye devletin Sivil Havacılık Genel Müdürleri ve ICAO, AB Komisyonu, EUROCONTROL, EASA, JAA TO gibi uluslararası organizasyonlardan üst düzey temsilciler de iştirak etmiştir.

Toplantı, ICAO, AB Komisyonu, EUROCONTROL, EASA ve JAA TO temsilcilerinin, sonuncusu 2023 Aralık ayı içerisinde düzenlenen ECAC Genel Müdürler toplantısından günümüze kadar ki süreçte yaşanan gelişmeler ile ilgili sunumlarına müteakip, 27 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen Koordinasyon Komitesi toplantısının çıktıları, 2025-2027 çalışma programı ve bütçe hazırlıkları, 9-10 Temmuz 2024 tarihlerinde Strazburg’da düzenlenecek ECAC 3 yıllık oturumu hazırlıkları, ICAO konuları ile ilgili gelişmeler ve 26 Ağustos-6 Eylül 2024 tarihleri arasında Montreal’de düzenlenecek ICAO Hava Seyrüsefer Konferansı hazırlıklarının görüşülmesi ile devam etmiştir.

Ayrıca, Genel Müdürümüz Prof. Dr. Kemal YÜKSEK, ECAC Başkanı ile 2025 ICAO Konsey seçimleri için ECAC aday listesinin belirlenmesi hususunda önümüzdeki dönemde izlenebilecek yol haritası ile ilgili görüşmüştür. Bununla birlikte, Genel Müdürümüz, Arnavutluk ve Ukrayna sivil havacılık yetkililerine Genel Müdürlüğümüz tarafından uygulamaya konulan Yeni Sivil Havacılık Modeli kapsamında gerçekleştirilen Kurumsal Dönüşüm Modeli (KDM), Sivil Havacılık Otomasyon Sistemi ve Mania Sorgu Sistemi ile ilgili bilgi vermiş, Ülkemizin deneyimlerinin ve çözümlerinin ilgili ülkelere nasıl adapte edilebileceği üzerine fikir alışverişi yapılmıştır. Görüşmeler sonucunda, birimler arasındaki çalışmaların teknik düzeyde daha detaylı olarak devam etmesi kararlaştırılmıştır.