SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) Evrensel Güvenlik Denetleme Programı

Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) Evrensel Güvenlik Denetleme Programı Sürekli İzleme Yaklaşımı (USAP-CMA) kapsamında ülkemizde 6-17 Mayıs 2024 tarihleri arasında ICAO Denetim ekibi tarafından havacılık güvenliği denetimi gerçekleştirilmiştir.
 
Denetim 6 Mayıs 2024 tarihli açılış toplantısının ardından öncelikle Genel Müdürlüğümüz sonra paydaş kurum ve kuruluşlar ile mevzuat kapsamında incelemelerle başlamıştır. Devam eden süreçte, 9-12 Mayıs 2024 tarihlerinde İstanbul Havalimanı ve 13-14 Mayıs 2024 tarihlerinde Sabiha Gökçen Havalimanı incelemeleri yapılmış, sivil havacılık güvenliği uygulamalarının yerine getirilmesinden sorumlu kurum, kuruluş ve işletmelerimizde denetim faaliyetleri icra edilmiştir.
 
ICAO Denetim ekibi tarafından 17 Mayıs 2024 tarihinde Genel Müdürlüğümüzde gerçekleştirilen kapanış toplantısı esnasında, ülkemizin sivil havacılık alanında sahip olduğu kayda değer kapasite ile ICAO için önemli bir ortak olduğu ve sivil havacılık faaliyetlerinin yasadışı eylemlere karşı koruması için oluşturulan güvenlik sistemin ileri seviye olarak değerlendirildiği dile getirilmiştir. Başarı ile tamamlanan denetimde herhangi bir ciddi seviye bulgu olmadığı bilgisi paylaşılmıştır.