SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Genel Müdürümüz Prof. Dr. Kemal YÜKSEK ECAC Başkan Yardımcılığına Seçildi

Ülkemizin de kurucu üyesi olduğu Avrupa Sivil Havacılık Konferansının (ECAC) 42. Genel Kurulu 09-10 Temmuz 2024 tarihlerinde Strazburg’daki AB Parlamentosu binasında gerçekleştirilmiştir.
 
ECAC Genel Kuruluna, ülkemizi temsilen Genel Müdürümüz Prof. Dr. Kemal YÜKSEK başkanlığındaki heyetimiz katılım sağlamıştır.
 
ECAC Başkanı, ICAO Konsey Başkanı ve AB Komisyonu DG MOVE Genel Müdürünün açılış konuşmaları ile başlayan Genel Kurula Avrupa Bölgesindeki 44 üye devletin Sivil Havacılık Genel Müdürleri,  AB Komisyonu, EUROCONTROL, EASA, JAA TO, ACAO, AFCAC ve LACAC gibi uluslararası organizasyonların üst düzey temsilcileri de iştirak etmiştir.
 
Genel Kurulda bir önceki dönemden bu yana ECAC'ın faaliyetleri hakkında hazırlanan raporlar değerlendirilerek ECAC'ın önümüzdeki üç yıllık çalışma programı, bütçesi ve kararları kabul edilmiştir. Bunun yanı sıra, ECAC Başkanı, ECAC Başkan Yardımcıları ve Koordinasyon Komitesi üyelerinin seçimi yapılmıştır. Genel Müdürümüz Prof. Dr. Kemal YÜKSEK önümüzdeki 3 yıllık dönem için ECAC’ın üç Başkan Yardımcısından biri olarak seçilmiş olup ECAC Koordinasyon Komitesi üyeliği ise 3 yıl uzatılmıştır.
 
Ayrıca, iki günlük toplantı sürecinde Genel Müdürümüz Prof. Dr. Kemal YÜKSEK başkanlığındaki heyetimiz, ICAO Konsey Başkanı Salvatore Sciacchitano ve EUROCONTROL Genel Müdürü Raul Medina Caballero ile görüşme gerçekleştirmiştir.