SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Türkiye ve Singapur yeni seferler için mutabakata vardı.

Türk ve Singapur Sivil Havacılık Otoriteleri, iki ülke arasında sefer sayılarının arttırılması konusunda mutabakata vardı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün Singapur Sivil Havacılık Otoritesi ile 26 Mart 2008 tarihinde Ankara'da gerçekleştirdiği müzakerelerde, İstanbul-Singapur hattında haftada dört olan sefer sayısının arttırılması ve çoklu tayin konularında anlaşma sağlandı.

İmzalanan anlaşmaya göre, Türkiye'ye İstanbul-Singapur hattında haftada 8 sefer, Singapur tarafına ise haftada 6 sefer yapma hakkı tanındı. Türkiye ve Singapur arasında 1987 yılından beri geçerli olan İkili Hava Ulaştırma Anlaşması'nın revize edilmesi amacıyla Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali ARIDURU başkanlığında bir araya gelen heyetler, ücret tarifeleri, yer hizmetleri, yabancı personel istihdamı, uçuş emniyeti ve havacılık güvenliği gibi işbirliği konularının anlaşmaya dahil edilmesi hususunda mutabakat sağladı.

Yurtdışı uçuşların arttırılması ve yeni dış hat uçuş noktalarının oluşturulması amacıyla ikili müzakerelerini tüm hızıyla sürdüren SHGM'nin Singapur ile gerçekleştirdiği müzakereler ile birlikte 2008 yılında ikili müzakerelerde bulunduğu ülke sayısı 5'e yükseldi. SHGM, Ocak ayında Suriye, Şubat ayında Sri Lanka, Mart ayında ise Avusturya ve Kırgızistan ile müzakerelerde bulunmuştu.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali ARIDURU, ikili havacılık anlaşmalarını revize edilmesi ile yurt dışı uçuşlarının arttırılmasına büyük önem verdiklerini belirterek, özellikle birden fazla havayolu şirketinin uçuş gerçekleştirmesine olanak tanıyan çoklu tayin için büyük gayret gösterdikleri belirtti.

Genel Müdür ARIDURU, THY'nin dışında diğer havayolu işletmelerinin de yurt dışına sefer düzenlemesinin Türk sivil havacılığın gelişimi açısından son derece önemli olduğunu ve ikili müzakerelerde bu konuya ağırlık verdiklerini vurguladı.