SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

15 Havaalanı Denetimden Geçti.

Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, 2008 yılının ilk üç aylık döneminde toplam 15 havaalanına denetim gerçekleştirdi.

Uçuş emniyeti ve havacılık güvenliğinin en üst seviyede sağlanması amacıyla SHGM tarafından havaalanlarına yönelik gerçekleştirilen denetimler aralıksız sürüyor. Ocak ayı içinde Dalaman, Kahramanmaraş, Gaziantep, Bursa Yenişehir havaalanlarını denetleyen SHGM, Şubat ayında Balıkesir Merkez, Malatya Erhaç, Elazığ, Çanakkale, Kayseri Erkilet, Konya havaalanlarını, Mart ayında ise Uşak, Tokat, Nevşehir Kapadokya, Hazerfen, Tekirdağ Çorlu havaalanlarını denetledi.

Uluslararası ve milli mevzuatlar kapsamında gerçekleştirilen denetimlerde, havaalanı yer emniyeti, yolculara sağlanan kolaylıklar, Sertifikasyon Gereklilikleri, Yer Hizmetleri, Hava Trafik Kontrol Üniteleri, AIS Ünitesi, Seyrüsefer Yardımcıları, Haberleşme Hizmetleri, Radar, Terminal Hizmetleri ve Meteoroloji konularında incelemelerde bulunuldu.

SHGM ayrıca helikopter iniş kalkış olanı olarak adlandırılan heliportlara yönelik üç ayrı denetim gerçekleştirdi. Çanakkale'de özel bir işletmeye ait olan heliportun yanısıra Sağlık Bakanlığı'nın ambulans helikopterleri Projesi kapsamında İzmir ve Kayseri'de yapmayı planladığı heliportlar için de yer tespiti yapıldı.