SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

SHGM, 3 bin pilotun lisansını dönüştürdü.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, sivil havacılık sektöründe faaliyet gösteren 3 bin pilotun lisans dönüşüm işlemlerini tamamladı. Lisansları dönüştürülen pilotlar, hiçbir sınava tabi tutulmadan Avrupa'daki pek çok ülkede görev alabilecek.

Uçak Pilotu lisans dönüşüm işlemlerine Eylül 2007'de başlayan SHGM, öncelik sırasına göre hava yolu işletmelerinde görevli Kontrol Pilotu, Öğretmen, Kaptan Pilot ve ikinci pilot lisanslarını dönüştürdü. Ardından diğer havacılık işletmelerinde görevli pilotların başvuruları değerlendiren SHGM, şu ana kadar 3 bin pilotun lisans dönüşüm işlemini tamamladı.

Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) ve milli mevzuata göre alınan mevcut tüm pilot lisanslarının, Havacılık Otoriteleri Birliği (JAA) tarafından yayımlanmış olan Ortak Havacılık Kuralları'na göre yeniden düzenlenmesini içeren uygulamaya kapsamında yıl sonuna kadar yaklaşık 500 pilotun daha lisansının dönüştürülmesi hedefleniyor. Lisansları dönüştürülen pilotlar, JAA üyesi ülkelerdeki hava araçlarını herhangi bir sınav veya belgeye ihtiyaç olmaksızın kullanabilecek.

Hususi Pilot Lisansı(PPL), Ticari Pilot Lisansı(CPL), Havayolu Nakliye Pilot Lisansı(ATPL) Uçuş Mühendisi(FEO), Çok Hafif Hava Aracı(ÇHHA) gibi branşlarda Türkiye'de bugün 6 binin üzerinde pilot bulunuyor.