SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Hollanda, Türkiye uçuşlarında ek çevre vergisinden vazgeçti.

Hollanda, uçak biletlerine ek çevre vergisi uygulamasından Türkiye'nin çıkarılmasına karar verdi. Türkiye'ye yapılacak uçak yolculuklarında AB ülkelerine olduğu gibi bilet başına yalnız 11 Euro ek vergi alınacak.

Mayıs 2007'de Avrupa Sivil Havacılık Konferansı ECAC yönetim kurulu üyeliğine seçilen Türkiye, sivil havacılık alanında Avrupa'da alınan kararlarda daha etkin olmaya başladı. AB üyesi olmadan ECAC yönetim kurulu üyeliğine seçilen ilk ülke olan Türkiye, Hollanda'nın 1 Temmuz 2008 tarihinden itibaren 2500 kilometre uzaklığı aşan uçak yolculuklarında bilet başına 45 Euro ek çevre vergisi alınmasına yönelik uygulama dışında tutularak önemli bir başarıya imza attı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün ECAC toplantılarında önemle üzerinde durduğu konulardan biri olan ek çevre vergisi uygulamasının Türkiye'nin lehine sonuçlanmasıyla, Hollanda'dan ülkemizdeki 2 bin 500 kilometreyi aşan Ankara, Kayseri, Konya ve daha doğudaki illerimize gerçekleştirilecek uçuşlar ek vergi kapsamından çıkarıldı. Hollanda senatosunda kabul edilen karar, İstanbul, İzmir ve Bodrum gibi illerin dışında kalan tüm illerimize yapılacak uçuşlarda 45 Euro vergi alınmasını içeriyordu.

Konu ile ilgili açıklama yapan Sivil Havacılık Genel Müdürü ve ECAC Koordinasyon Kurulu Üyesi Dr. Ali ARIDURU, Türkiye'nin ek çevre vergisi konusunda diğer AB ülkelerindeki uygulamadan yararlanmasının hem Hollanda'da yaşayan Türk vatandaşlarının daha ucuza seyahat etmesine imkan tanıyacağını hem de Hollanda'dan ülkemize yapılacak turistik ziyaretlere önemli katkı sağlayacağını belirtti.