SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Pilot sınavlarına rekor katılım...

Türk Sivil Havacılık sektöründe son yıllarda yaşanan hızlı büyümeye paralel olarak, pilot olmak isteyenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün 2008 yılı Ocak, Mart ve Nisan aylarında yaptığı pilot teorik sınavlarına toplam 935 kişi katıldı.

Uçuş okullarının sayısının artması ile birlikte pilotluk sınavlarına giren öğrenci sayısında geçtiğimiz yıllara oranlara büyük artış gözlenirken, bu yılın ilk dört aylık döneminde sınava katılan adaylardan 475 kişi tüm sınavlarını başarı ile tamamladı.

Uçuş okullarında gerekli teorik eğitimi aldıktan sonra SHGM'nin açtığı sınavlara katılan bir pilot adayının Ticari Pilot Lisansı (CPL) için 9 dersten, Aletli Uçuş Yetkisi (IR) için 7 dersten, Havayolu Nakliye Pilotu Lisansı (ATPL) için 14 dersten sınava girmesi gerekiyor. Adayların, başarısız olmaları durumunda her bir dersten en fazla 4 hakta sınavlarını tamamlamaları gerekiyor.

Teorik sınavlarını geçen ve pilot olmak için gerekli uçuş eğitimini tamamlayarak uçuş yetenek testini başarıyla tamamlayan 160 kişi ise bu yıl içinde lisans almaya hak kazandı. SHGM tarafından bu yılın ilk üç aylık döneminde 48 kişiye Hususi Pilot Lisansı (PPL), 112 kişiye de Ticari Pilot Lisansı (CPL) verildi. Böylece, Nisan sonu itibariyle Türkiye'deki lisanslı pilot sayısı 6315'e ulaştı.