SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Ekonomik Havaalanı Projesi'nde son aşamaya gelindi.

Havayolu işletmelerinin petrol fiyatlarındaki artıştan en az seviyede etkilenmesi amacıyla havaalanı hizmet bedellerinde indirime gidilecek.

Petrol krizine bağlı olarak akaryakıt ücretlerindeki hızlı yükselişten ülkemizdeki havayolu taşıyıcılarının da etkilenmesi, Ulaştırma Bakanlığını harekete geçirdi.

Yeni Ekonomik Havaalanları oluşturulmasına yönelik çalışmalara başlayan Bakanlık, havaalanında iç hat konma, konaklama, aydınlatma ve yolcu servis hizmet bedellerinde önemli indirimler yapacak.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü koordinasyonunda DHMİ Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmaların önümüzdeki ay içinde tamamlanması bekleniyor.

Ayrıca, Sabiha Gökçen Havalimanı tarafından da iç hat konma, konaklama ve aydınlatma bedellerinde indirime gidilmesine yönelik çalışmalar devam ediyor.

Böylece daha önce projenin uygulandığı Süleyman Demirel, Nevşehir-Kapadokya ve Bursa-Yenişehir ve Tekirdağ Çorlu Havaalanları ile birlikte ülkemizdeki ekonomik havaalanı sayısında bir artış olması bekleniyor.

Ekonomik Havaalanları kapsamına alınması planlanan havaalanları: Şanlıurfa-GAP, Adıyaman, Erzincan, Hatay, Sivas,Tokat, Muş, Siirt, Ağrı, Kars, Samsun Çarşamba, Erzurum, Muş, Van Ferit Melen, Diyarbakır, Malatya, Mardin, Kahramanmaraş , Sabiha Gökçen Havaalanları