SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Hatay Havaalanı Uluslararası uçuşlara açıldı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün gelen talepler doğrultusunda İçişleri Bakanlığı ile yaptığı koordinasyon sonucunda Hatay Havaalanı geçiçi hudut kapısı ilan edildi.

İçişleri Bakanlığı'nın ülkeye giriş ' çıkış yapacak kişilerin pasaport ve gümrük işlemlerinin yapılarak giriş ve çıkışlarının yapılmasını teminen 20.06.2008 tarihli Bakan Oluru ile geçici hudut kapısı ilan ettiği Hatay Havaalanı, uluslararası uçuşlara açık hale getirildi.

Aralık 2007'de Başbakan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından hizmete açılan Hatay Havaalanı'nın geçici hudut kapısı ilan edilmesinin, son yıllarda sanayi ve ticaret hacmi hızla artan kentin gelişimine büyük katkı sağlaması planlanıyor.

Uluslararası yük ve yolcu taşımacılığında önemli kara ve deniz yollarının buluştuğu bir noktada bulunan Hatay, tarım, ticaret, demir-çelik sanayi ve ham petrol taşımacılığı alanlarında önemli bir potansiyele sahip. Aynı zamanda zengin bir tarihi dokuya, doğal güzelliklere ve inanç turizmi değerlerine sahip olan kentin, havaalanının gecici hudut kapısı ilan edilmesiyle turizm potansiyelinin de hızla artması bekleniyor.