SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Malezya ile ikili havacılık anlaşması imzalandı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün 2008 yılının ilk yarısında ikili havacılık anlaşması yaptığı ülke sayısı 12'ye ulaştı.Yurtdışı uçuşların arttırılması ve yeni dış hat uçuş noktalarının belirlenmesi amacıyla ikili müzakerelerini tüm hızıyla sürdüren SHGM, 27 Haziran 2008 tarihinde Malezya ile İkili Havacılık Anlaşması İmzaladı.

Bu yıl içinde daha önce Suriye, Sri Lanka, Avusturya, Kırgızistan, Singapur, Bahreyn, Rusya, İran, Özbekistan, Yeni Zelanda ve İspanya ile havacılık müzakeresinde bulunan SHGM'nin Malezya ile birlikte 2008'in ilk yarısında anlaşma yaptığı ülke sayısı 12'ye yükseldi.

Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Haydar YALÇIN başkanlığında Malezya'ya giden Türk heyeti ile Malezya Sivil Havacılık yetkilileri arasında gerçekleştirilen müzakereler sonucunda her iki ülke arasındaki mevcut seferlerin artırılması konusunda mutabakata varıldı.

Malezya'nın Putrajaya kentinde imzalanan Mutabakat Zaptı'na göre, iki ülke arasında mevcut iki olan sefer sayısının önümüzdeki kış tarife döneminde dörde çıkarılmasına ve 2009-2010 IATA Kış Tarife Dönemi'nden itibaren ise seferlerin haftanın her günü gerçekleştirilmesi konusunda anlaşma sağlandı.

Müzakerelerde, mevcut İkili Havacılık Anlaşması'nı günün koşullarına göre revize edilerek, havacılık emniyeti, uçuş güvenliği ve Kod Paylaşımı gibi ticari ilişkilere olanak sağlayacak yeni hükümler de anlaşmaya ilave edildi.

Türk ve Malezya Sivil Havacılık Yetkilileri ayrıca, yer hizmetleri, uçak bakım, eğitim, mühendislik ve diğer teknik konularda iki ülke arasında yakın işbirliğinin tesis edilmesi için mutabakat sağladı. Bununla birlikte taraflar, Türk ve Malezya havacılılık otoritelerince verilen sivil havacılık alanındaki lisans ve sertifikaları karşılıklı olarak tanıma konusunda da anlaştı.