SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

'Her İle Bir Heliport' Projesi Kapsamında Heliport Başvurularında Rekor Artış...

'Her İle Bir Heliport' projesi kapsamında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne yapılan heliport başvuruları rekor düzeye ulaştı. Projenin başladığı 2007 Kasım ayı itibariyle Türkiye genelinde SHGM tarafından işletim izni verilen 45 heliport bulunuyordu.

Projenin hayata geçmesiyle bugüne kadar 11 heliporta yapım izni, 2 heliporta ise yapım ve işletim izni verildi. Halen işlemleri devam eden 28 heliport başvurusu ile birlikte Projenin başladığı tarihten bugüne kadar Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne yapılan heliport başvuru sayısı toplam 41'e ulaştı.

Bu başvuruların olumlu sonuçlanması halinde işletilen heliport sayısı 45'ten 86'ya ulaşmış olacak. Halen artarak devam eden başvurular dikkate alınırsa bu sayının yıl sonunda 100'ü geçeceği düşünülüyor.

Sivil havacılık sektöründe hava taksi ulaşımı ve helikopter işletmeciliği konusunda yaşanan gelişmeler doğrultusunda harekete geçen Ulaştırma Bakanlığı, doğal afetler ve sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere her ilde en az bir helikopter iniş kalkış alanı yapılması konusunda 2007 yılı Kasım ayında Valiliklere bir yazı göndermişti.

Heliport yapım ve işletim izni almak için ; http://web.shgm.gov.tr/doc3/helbasformu.doc adresli web sayfasında yayımlanan formun doldurularak, istenen bilgi ve belgeler ile birlikte bir üst yazı ile SHGM'ye gönderilmesi gerekiyor.