SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

SHGM, hava taksi işletmelerine yönelik yer hizmeti eğitimi düzenliyor.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, hızla büyüyen hava taksi işletmecilerinin yer hizmetleri konusunda ulusal ve uluslararası kurallara uygun hareket etmesi amacıyla eğitim semineri düzenliyor.

Ulaştırma Bakanlığı tarafından sürdürülen havacılığın yaygınlaştırılması ve hava ulaşımının etkin bir şekilde kullanılmasına yönelik çalışmalar sonucunda bir çok kuruluş hava taksi işletme ruhsatı almıştır. Hava taşımacılığın ayrılmaz bir parçası olan yer hizmetleri de, hava taksi işletmeciliğinde önemli bir yer tutmaktadır.

Ülkemizde sayıları hızla artan hava taksi işletmelerinin yer hizmetlerini uluslararası standartlarda, mevzuata uygun olarak yürütmesi, yer emniyetinin sağlanması ve müşteri memnuniyetin artırılması amacıyla SHGM Havaalanları Daire Başkanlığı tarafından Havaş ve Çelebi gibi kuruluşların katkılarıyla 10-11 Temmuz 2008 tarihinde Atatürk Havalimanı'nda yer hizmetleri eğitimi verilecektir.

Hava taksi işletmelerinde çalışan personelin yer hizmetleri bilincinin oluşturulmasının da amaçlandığı eğitime, hava taksi işletmeleri de büyük ilgi göstermiştir. İlk etapta 30 kişiye eğitim verilmesi planlanmakta olup, gelen talepler ve ihtiyaçlar doğrultusunda yer hizmetleri eğitimi tekrar düzenlenecektir.

SHGM tarafından daha önce belediyelere yönelik 'Havaalanları Çevresinde Maniaların Kontrolü' konulu eğitim semineri düzenlenmişti ve Nisan ayında gerçekleştirilen bu eğitime havaalanları civarında bulunan Türkiye genelinde 27 belediyenin ilgili birimleri katılmıştı. Hava taksi işletmeciliğine yönelik verilecek yer hizmetleri eğitiminin ardından SHGM, havacılık sektöründeki gelişmelere paralel olarak gerekli görülen ve sektörün ihtiyaç duyduğu konularda eğitim faaliyetlerine devam edecektir.