SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Havaalanlarında işyeri ruhsatlandırmalarında büyük gelişme..

Sivil hava ulaşımına açık havaalanları bünyesinde faaliyet gösterecek 7 işletmeye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından 48 adet gayrisıhhı iş yeri açma ve çalışma ruhsatı verildi.

5 Nisan 2008 Tarihli ve 26838 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 'Sivil Hava Ulaşımına Açık Havaalanlarında Yer Alan Gayrisıhhi İşyerleri İçin İşyeri Açma Ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik (SHY33-A)' kapsamında 7 şirkete yaptıkları başvurular sonucu ruhsatları hazırlanarak teslim edilmiştir.

Özellikle Petrol Ofisi A.Ş, 29 havaalanında gayrisıhhi işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı almak suretiyle bu konuda öncü firma olmuştur.

Akaryakıt Dolum Depolama Tesisi ve/veya Akaryakıt ihrakiye Teslimi- Satışı hizmet alanında Petrol Ofisi'ne verilen 29 ruhsatın yanısıra dört işletmeye de toplam 8 adet ruhsat verilerek bu alanda verilen ruhsat sayısı 37'ye ulaşmıştır.

İkram Kuruluşları da dahil her türlü yiyecek ve/veya Üretim ve Servis Hizmeti kapsamında ise; THY DO&CO İkram Hizmetleri'ne 8 havaalanında, LSG Sky Chefs Havacılık Hizmetleri'ne 3 havaalanında olmak üzere toplam 11 gayrisıhhi işyeri açma ve çalışma ruhsat verilmiştir.

Bu güne kadar toplam 48 adet ruhsat işyeri sahiplerine teslim edilmiş olup, bu konudaki müracaatlara ilişkin çalışmalar devam etmektedir.

Gayrisıhhi müesseseler dışında yer alan Terminaller ile sıhhi İşyerleri için 'Sivil Hava Ulaşımına açık havaalanlarında yer alan terminaller ile sıhhi işyerleri için işyeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin Yönetmelik' çalışmaları tamamlanma aşamasında olup, yayımlanmasını müteakip bu işyerlerinin de ruhsatlandırması çalışmalarına aralıksız devam edilecektir.