SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

MY TECHNIC'E BAKIM YETKİSİ VE İŞYERİ AÇMA VE ÇALIŞMA RUHSATI VERİLDİ..

Ülkemizde Havayolu İşletmelerinin filolarında bulunan hava araçlarına hangar seviyesinde bakım yapmaya yetkili 3. İşletme 'My Technic' oldu.

Daha önceden Türk Hava Yolları Teknik ve MNG Teknik'in sahip olduğu bu yetki en son olarak SHGM tarafından my Technic İşletmesine verilmiş oldu.

Ticari Hava Taşımacılığı yapan yerli ve yabancı hava taşıma işletmelerinin filosunda bulunan her türlü sivil hava araçlarının yanında ticari hava taşımacılığında kullanılmayan büyük hava araçları ve/veya komponentlerine de bakım hizmeti vermek için, ilgili İşletme'nin Onaylı Bakım Kuruluşları Yönetmeliği SHY 145-01 kapsamında yetkilendirilmesi yapılmaktadır.

Bu Yönetmelik kapsamında hangar seviyesinde bakım yapabilmek için üs bakım yetkisi alınması gerekmekte olup, Havayolu İşletmelerinin filolarında bulunan hava araçlarına üs bakım yapma konusunda, İstanbul Atatürk Havalimanında hangarları bulunan THY Teknik ve MNG Teknik SHGM tarafından daha önceden yetkilendirilmişti. Aynı kapsamda üs bakım yapma amacıyla İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanında 2007 yılında hangar inşa çalışmalarına başlayan 'my Technic' İşletmesinin gerekli çalışmaları tamamlamasının ardından SHGM tarafından yapılan kontrollerde SHY 145-01 Yönetmeliğine uygun olduğu belirlenmiş ve ilgili Hava Taşıma İşletmelerinin filolarında bulunan Airbus A300, Boeing MD-80 serisi ve Boeing 737-3/4/5 tipi hava araçlarına hangar seviyesi bakım yapma konusunda ülkemizde yetkilendirilen 3. Üs bakım kuruluşu olmuştur. Söz konusu İşletme aynı zamanda GE CF6 serisi tipi motorların revizyon seviyesinde bakımı, atölyelerde komponent bakımı ve Tahribatsız Muayene işlemleri için de yetkilendirilmiştir.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne EASA tarafından verilen bakım kuruluşları yetkilendirme akreditasyonunun verdiği ayrıcalıktan dolayı, 'my Technic' işletmesi ek bir kontrol veya denetlemeye ihtiyaç duymadan en kısa zamanda EASA Part-145 konusunda da yetkilendirilecektir.

Diğer taraftan, SHY-33 A Yönetmeliği kapsamında 'my Technic' işletmesine İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı verilmiştir. My Technic bakım kuruluşları arasında bu ruhsatı alan ilk firma olmuştur.