SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Avrupa'nın en yoğun üçüncü hattı: İzmir-İstanbul...

İzmir- İstanbul hattı, Avrupa'da en yoğun uçuş gerçekleştirilen parkur sıralamasında Barselona-Madrid ve Milan-Roma'nın ardından 3. sırada yer aldı.

Avrupa Havaseyrüsefer Emniyeti Teşkilatı'nın analiz sonuçlarına göre, İzmir-İstanbul hattı aylık ortalama 855 uçuş ile Avrupa'nın en yoğun üçüncü hattı oldu.

En yoğun 20 parkurun sıralandığı listede, Barselona-Madrid hattı 1.712 uçuş ile birinci, Milan-Roma hattı 1.288 uçuş ile ikinci sırada yer aldı.

Söz konusu listede, İstanbul-Antalya hattı 725 uçuş ile 12. olurken, Ankara-İstanbul hattı da 624 uçuş ile ilk kez 20. sıradan listeye girdi.

Böylece, Türkiye'den üç ayrı hat ilk kez Avrupa'nın en yoğun uçuş gerçekleştirilen parkurları arasında girdi. Geçtiğimiz sene aynı dönemde İstanbul-İzmir hattı söz konusu listede 7., İstanbul-Antalya hattı ise 13. sırada yer almıştı.

İstanbul Atatürk Havalimanı ise Avrupa'da en yoğun kalkış gerçekleştirilen havaalanları arasında 13. oldu. Paris(Charles De Gulle) , Frankurt, Madrid(Barajas), Londra(Heathrow) ve Amsterdam Havaalanları Avrupa'nın en yoğun havaalanı listesinde ilk beşi oluşturdu.