SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Hava Taksi işletme sayısı iki katına çıktı...

Türk Sivil Havacılığında yaşanan gelişmelere paralel olarak hava taksi işletmeciliğine olan talep her geçen gün artıyor. Son olarak Burhanettin Kaya Hava Taşımacılık ve Türkmen Havacılık'a verilen izinler ile birlikte Türkiye'deki hava taksi işletme sayısı 62'ye yükseldi.

Hava Taksi İşletmeciliği yapmak üzere Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne başvuruda bulunan ve ön izin alan Burhanettin Kaya Hava Taşımacılık ve Tic. A.Ş. ile Türkmen Havacılık Taşımacılık ve Tic. A.Ş.'nin bir süredir devam eden inceleme ve değerlendirme işlemleri tamamlandı. Ruhsat gerekliliklerini tam olarak yerine getiren ve incelemeleri olumlu neticelenen her iki işletmeye de Bakanlık Makam Onayı ile İşletme Ruhsatı verildi.

Bu iki işletmeye verilen izinler ile birlikte Türkiye'de hava taksi işletmeciliğini yapan firma sayısı son 5 yılda yaklaşık 2 kat artarak 35'ten 62'e yükseldi. Hava taksiler, İstanbul gibi büyük kentlerde iş adamları için alternatif ulaşım aracı olmanın yanısıra fotoğraf ve film çekimi, geziler ve turlar, hava ambulansı gibi konularda da hizmet veriyor.

Hava taksi işletmelerine verilen izinlerin yanısıra Havayolu İşletmeciliği yapmak üzere SHGM'ye tekrar başvuruda bulunan Tailwind Havayolları'nın ön başvurusu kabul edildi.

Havayolu İşletmeciliği ile ilgili gereklilikleri yerine getiremediği için daha önce almış olduğu ön izni 2007'nin Ocak ayında iptal edilen Tailwind Havayolları, SHGM'ye yeniden başvurdu. Tekrar ruhsat başvurunda bulunmak için gerekli yasal bekleme süresini dolduran işletme, Ağustos 2008'de başvurusunu yineledi. Ön başvurusu kabul edilen şirketin ruhsatlandırma işlemleri halen devam ediyor.