SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Airport TV yayın hayatına başladı.

Türkiye'nin havacılık konusunda yayın yapacak ilk televizyonu olan Airport TV, 8 Ekim 2008 tarihinde Ulaştırma Bakanı Binali YILDIRIM'ın katıldığı törenle yayın hayatına başladı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Airport TV'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, havacılık sektöründeki gelişmelerin eskiden sadece sektör tarafından bilindiğini, ancak son 5 yıldaki gelişmelerden sonra halkın da havacılığı yakından takip ettiğini söyledi.

Memleketin her köşesindeki 7'den 70'e bütün vatandaşların artık uçakla tanıştığını kaydeden Yıldırım, ''Havayolu, halkın yolu oldu. İmtiyazlı olmaktan çıktı, ihtiyaca dönüştü. Böyle gelişen bir sektörün 24 saat yayın yapan dünyada bir ilk olma niteliği taşıyan bir de televizyonu oldu. Hayırlı uğurlu olsun'' diye konuştu.

Airport TV'nin sektör için güzel hizmetler vereceğine inandığını ifade eden Yıldırım, ''Airport TV'nin havacılıktan korkutan değil, havacılığı daha da sevdiren bir görev ifa edeceğini düşünüyorum. Yayın hayatında başarılar diliyorum'' dedi.

Airport TV'nin açılışına Ulaştırma Bakanı Binali YILDIRIM'ın yanısıra Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali ARIDURU, DHMİ Genel Müdürü Orhan BİRDAL ile havacılık sektöründen çok sayıda üst düzey yönetici katıldı.